Відкрита лекція професора Ігоря Паламарчука

13 листопада 2017 року
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус №1 аудиторія 87

7 листопада 2017 року відбулася відкрита лекція з дисципліни «Надійність обладнання галузі». Лекцію для студентів 2 курсу спеціальності «Харчові технології» на тему «Графоаналітичні методи оцінки параметрів надійності технічних систем» прочитав професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, д.т.н. Ігор Павлович Паламарчук, який має великий досвід в даній області. 

 
Лекція була присвячена використанню законів теорії ймовірностей, перебігу та властивостей відомих функцій розподілу випадкових величин, їх геометричних характеристик для оцінки та прогнозування технічного стану механізмів та вузлів обладнання переробних і харчових виробництв. Дана тематика досить актуальна при забезпеченні нормальних умов експлуатації технічних систем за рахунок своєчасної організації профілактичних заходів.
 
 
Для засвоєння студентами другого курсу даний матеріал є важким, але лектор, використовуючи наочні ілюстрації презентаційного матеріалу, приклади та прості аналітичні викладки, значно спростив представлення інформації. Про це засвідчили результати активної дискусії викладача з аудиторією. Зокрема двоє студентів отримали додаткові бали за поточний тематичний модуль. А присутність студентів була майже стовідсотковою, за винятком 4 студентів, які захворіли. І це говорить про те, що студенти прагнуть навчатися, здобувати знання аби в майбутньому стати хорошими спеціалістами в галузі харчової промисловості.
Великий інтерес викликала відкрита лекція і у колег лектора, які були присутні на цьому занятті. Так, прослухати цікавий матеріал і набратися досвіду випала честь викладачам кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК – доцентам Марії Жеплінській, Михайлу Муштруку та старшому викладачеві Зінаїді Буровій. 
 
А декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, професор, д.т.н. Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко відмітила високий рівень підготовки лектора до заняття, та відповідність викладеного матеріалу всім показникам якості проведення лекційного заняття. 
 
 
Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook