На базі університету пройшли навчання завідувачі відділень аграрних технікумів і коледжів України

13 листопада 2017 року

    Впродовж минулого тижня у межах семінару «Аграрна освіта: стан та виклики сьогодення», що відбувся на базі ННІ післядипломної освіти НУБіП, проходили навчання завідувачі відділень аграрних технікумів і коледжів України.
     І задав тон розмови ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Він спинився на завданнях аграрних вищих навчальних закладів у світлі Закону України «Про освіту». І слухачі курсів схвально сприйняли його пропозиції щодо зміцнення контактів між коледжами і технікумами з відповідними інститутами і факультетами НУБіП, підвищення якості навчального процесу та рівня випускників їхніх навчальних закладів, які бажають продовжувати навчання в університеті тощо.

     На семінарі відбулося відверте спілкування з відомим громадським діячем, економістом, президентом України (2005-2010 р.р.) Віктором Ющенком, який висловив своє бачення розвитку економіки країни.

     Виконуюча обов′язки директора ДУ «НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко закцентувала увагу на тих викликах, які сьогодні доводиться долати керівникам структурних підрозділів технікумів і коледжів і поділилася думками щодо шляхів їх подолання. А її заступник Микола Хоменко зосередився на методологічних особливостях підготовки молодших спеціалістів в умовах модернізації вищої освіти та сучасних вимог.

    Нормативно-правове забезпечення підготовки молодших спеціалістів та особливості їх прийому на навчання у 2018 році проаналізував головний спеціаліст сектору аграрної та спеціальної освіти Міністерства освіти і науки України Віталій Лутак.
     Керівник сектору ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН Людмила Котоловець розповіла про імплементацію закону України «Про освіту» в частині фахової передвищої освіти.

     Особливо плідним в роботі семінару виявився день гуманітарно-педагогічного факультету. Його декан Василь Шинкарук разом з колегами – завідувачем кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук Русланом Сопівником і професорами Василем Ковальчуком та Миколою Пригодієм дали справжній майстер-клас педагогічної майстерності, показавши вплив особистості керівника на результати роботи підрозділів, який вони очолюють. У ході тренінгів завідувачі відділень навчилися оцінювати та діагностувати навчальні досягнення.

 

 

     Окрема подяка директору Немішаєвського агротехнічного коледжу Володимиру Альохіну – за проведення практичної частини семінару на базі цього навчального закладу. Та представникам факультету інформаційних технологій – декану Олені Глазуновій, доценту кафедри інформаційних і дистанційних технологій Максиму Мокрієву, в.о. завідувача кафедри інформаційних і дистанційних технологій Олені Кузьмінській – за цікаве представлення нових інформаційних технологій, які необхідно використовувати у навчальному процесі.

     За підсумками роботи курсів підвищення кваліфікації слухачі виконали випускні роботи, теми яких безпосередньо стосувалися їхньої роботи, та отримали свідоцтво державного зразка про підвищення кваліфікації.

Марія Кулаєць,
директор ННІ післядипломної освіти

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook