Підписано меморандум про порозуміння з другим за рейтингом вищої освіти Південної Кореї вишем – Національним університетом Чонбук

10 листопада 2017 року

     10 листопада університет відвідала делегація з Південної Кореї на чолі з послом Республіки Корея Лі Янг-Гу, яка прибула до Києва з конкретною метою – підписати меморандум про порозуміння з НУБіП.

    Керівництво держави і Національного університету Чонбук надає цій події великої уваги. За кілька днів до підписання меморандуму гостем нашого університету вперше був пан посол Лі Янг-Гу, який завітав до НУБіП для його попереднього узгодження. Тоді високий гість поділився планами уряду Республіки Корея налагодити співпрацю з Україною в трьох галузях - аграрній, інформаційній і медичній. Між урядами наших країн існує домовленість про реалізацію спільного глобального проекту саме в сільському господарстві, і угода про співпрацю між НУБіП та Національним університетом Чонбук може стати одним з перших кроків у цьому напрямі.

     А можливостей для співпраці у двох наших вишів достатньо, підкреслив ректор Станіслав Ніколаєнко. Він представив структуру і можливості НУБіП, його кадровий і науковий потенціал (лише докторів наук маємо 254 та більше 400 навчально-наукових лабораторій тощо). Очільник університету розповів також про результати міжнародної співпраці: зараз у нас навчаються студенти з більш ніж 20 держав, діють угоди про співпрацю з 151 навчальним та науковим закладом з 51 країни світу. Відсьогодні до них додався і меморандум про порозуміння з Національним університетом Чонбук.

     Наш новий партнер – це потужний університет, який з 456 вишів Південної Кореї, в т.ч. 56 національних, сьогодні другий за рейтингом цієї країни. А його факультет ветеринарної медицини є там номером 1, а у світі – 24-м. І це реноме потрібно постійно підтримувати, зазначила, представляючи Національний університет Чонбук, його віце-президент Йоон Мйонг Соок.
     За її словами, сьогоднішній візит до НУБіП – це результат попереднього знайомства з нашим вишем за всіма доступними інтернет-ресурсами та відгуками партнерів. Що ж, хочеться, щоб і особисті враження були такими ж позитивними.

 

     Підписуючи меморандум, пані Йоон Мйонг Соок підкреслила: корейська сторона менш за все прагне формальних угод. Тобто договір, який передбачає обмін студентами і викладачами, наукову співпрацю тощо, від самого початку має набути конкретного прикладного характеру. А першим кроком у цьому стало запрошення делегації українського університету на чолі з ректором завітати до університету Чонбук. Візит обіцяє бути дуже цікавим, адже наші нові партнери запевнили: знайомлячи з найновішими лабораторіями і науковими центрами, покажуть те, що нікому ще не показували.

 

    Підбиваючи підсумки зустрічі, Станіслав Ніколаєнко зазначив: поєднавши зусилля наших вишів, – зможемо нагодувати всю планету, де зараз голодують мільйони людей. Адже у Південної Кореї є новітні технології, а в України – найкращі грунти Європи, розумні вчені та працьовитий народ.

Валентин Обрамбальський


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook