Студенти відвідали Національний музей медицини України

6 листопада 2017, 13:15

 

Студенти третього курсу з викладачем фармакології Гальчинською О.К. відвідали Національний музей медицини України, що розташований в будівлі анатомічного театру медичного факультету Київського університету.

У 3 залах музею представлено розвиток медицини на території України з найдавніших часів до наших днів, а саме різних історичних епох країни – Київської Русі, Запоріжської Січі, Києва дореволюційного, другої світової війни та медицину сьогодення. Його експозицію складають фотографії, книги, інструменти, анатомічні препарати, особисті речі видатних українських лікарів, лікарські препарати, медичні та аптечні прилади.

Серед виставлених експонатів гербарії лікарських рослин, що широко використовувалися в медичній практиці, найдавніші медичні інструменти, фрагменти з літописних джерел, де описувалися стародавні хвороби і методи боротьби з ними. В експозиції музею унікальне медичне обладнання минулих століть (хірургічні інструменти, ртутний апарат для вимірювання тиску, хірургічна лампа, автоклав).
Окрім стендової експозиції, звертають на себе увагу оригінальні інтер'єри з фігурами відомих вчених і лікарів та діарами, присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині. 
Цікавими є натурні інтер'єри першої операційної на медичному факультеті Київського університету з фігурами М. Пирогова та В. Караваєва, кабінету відомого епідеміолога професора Д.К. Заболотного. Фігури лікарів і хворих, виконані з суміші пластику й силікону в натуральну величину, виглядають, як живі.
Серед експонатів є макет Києво-Могилянської академії, панорама медичної допомоги в Козацькому війську, натурні інтер'єри: аптека кінця XVIII століття, земський лікар в будинку українського селянина.

Особливий інтерес у студентів викликав інтер’єр, обладнання та лікарські засоби аптеки кінця XVIII століття.

У музеї панує особлива атмосфера, екскурсовод розповідає професійно і цікаво. Цей музей варто відвідати.

 

Доцент кафедри фармакології та токсикології Гальчинська О.К.

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook