Вшанували визволителів Києва від фашистських загарбників

6 листопада 2017 року

     74-ту річницю визволення столиці України від фашистських загарбників відзначають у ці листопадові дні. Вітанню ветеранів, хто ще знаходиться поруч з нами, і пам’яті тих сотень тисяч бійців – відомих і невідомих, багато з яких, заледве озброєні і ще в цивільному одягові (в якому їх мобілізували напередодні) українських хлопців полягли на берегах Дніпра та не випливли з його холодних вод далекого 1943 року, був присвячений мітинг, що пройшов сьогодні на університетському Меморіалі пам’яті.

     Не забувати про цей подвиг – ось про що говорив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, звертаючись насамперед до студентської молоді.

     За війну місто, окупація якого ворогом тривала 778 днів, перетворилося на руїни. Операція з визволення тривала понад три місяці. Штурм Києва почався ранком 3 листопада 1943 року. Танкісти 3-ї гвардійської армії з піхотою в ніч на 4 листопада пішли в атаку із увімкненими сиренами та засвіченими фарами. На ранок 6 листопада гітлерівців було вибито військами 1-го Українського фронту. За мужність і героїзм при визволенні Києва орденами і медалями було нагороджено понад 17 тисяч бійців і командирів.

     Луною на Голосієвом озвався військовий салют. Так би хотілося, щоб це були останні постріли на українській землі.

Валентин Обрамбальський


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook