Досвід міжнародного спілкування гуртківців: вивчаємо лісове господарство Канади

6 листопада 2017 року

     Гурток кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій СНГ «Київська асоціація студентів-лісівників» продовжує свою активну діяльність. Цього разу нам допомогламолодший науковий співробітник Міжнародної спілки лісових дослідних організацій Джаніс Бернс, яка вийшла з нами на зв’язок із офісу в Австрії. За збігом обставин ця розмова відбуваласьна Хеллоуін, і тому була наповнена особливою атмосферою: пані Джаніс постаралась і не дала нам нудьгувати ані на хвилинку.
     Було дуже цікаво послухати розповідь про стан лісового господарства Канади, адже це країна багата на різні ресурси і має особливості їх використання. Її ліси займають близько 38 % території і майже половина з них – сертифікована. Це в рази більше, ніж будь-де у світі.

 

     Щоправда, глобальна зміна клімату відображається і на канадських лісах. Чималі їх площі страждають від пожеж та шкідливих комах. Що стосується незаконних рубок, вони не є великою проблемою для країни, порівняно із Республікою Гана, де подібне явище має величезні масштаби (про останні ми мали нагоду дізнатися на попередньому засіданні гуртка).
     Перешкодою для лісозаготівель у Канаді є відсутність дорожньої мережі. Транспортування деревини здійснюється гелікоптерами, а також автомобілями по тимчасових лісовозних дорогах. До речі, ці дороги штучно заліснюються через декілька років, аби запобігти ерозії ґрунтів.

     Найбільш вражаючим, мабуть, для усіх нас став той факт, що лісокористування у приватних лісах абсолютно не обмежується та не контролюється. Власник у праві зрубати деревостан на будь-якій площі і не зобов’язаний його відновлювати. Що стосується рубок у лісах державної власності, їх проводять переважно за суцільною системою із максимальною площею 30 гектарів.
     Під час зустрічі ми досить детально обговорили можливість працевлаштування в лісовому секторі Канади. Розібрались із переліком та значенням усіх можливих посад, а також пані Джаніс поділилась корисними посиланнями з цього приводу, які можуть бути цікавими і для Вас: http://thegreenestworkforce.ca/index.php/en/home/, http://www.canadian-forests.com/job.html, http://www.nrcan.gc.ca/careers/67.

     Такі он-лайн зустрічі дозволяють розширити кругозір, розвиватись у професійному напрямку і, звичайно, підняти рівень англійської мови. Ми завжди раді новим учасникам, томуприєднуйтесь до нас наступного разу!

Максим Царук,
магістр кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook