Пам'яті Віктора Петровича Поліщука

6 листопада 2017 року

     Сьогодні бджільництво України понесло величезну втрату, не стало видатного науковця, педагога, патріота своєї справи, відомого та шанованого у всьому світі вченого, доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка вищої школи України

ПОЛІЩУКА ВІКТОРА ПЕТРОВИЧА

     Віктор Петрович народився 7 січня 1931 року на Черкащині. В 1951 році закінчив Боярський технікум бджільництва, а в 1956 році Українську сільськогосподарську академію, нині Національний університет біоресурсів і природокористування України.
     Разом з розвитком навчального закладу – від інституту до сучасного центру аграрної освіти – життєвими сходинками крокував і Віктор Петрович. Тут він успішно закінчив аспірантуру, захистив кандидатську та докторську дисертації. З часом змінювалися назви навчального закладу та незмінними на все життя залишалися професія вченого і постійна трудова діяльність в одному колективі, в якому пропрацював понад 60 років на різних посадах від асистента до завідувача кафедри.

    Весь свій трудовий шлях присвятив науковій, педагогічній і громадській діяльності, доклав максимум зусиль у становленні та розвитку українського бджільництва, популяризації його в Україні та світі. Завдячуючи плідній роботі Віктора Петровича, в університеті склалася ефективна система підготовки науково-педагогічних кадрів з бджільництва. Під його керівництвом було підготовлено та захищено одну докторську та 14 кандидатських дисертацій. Йогу учні нині працюють не лише в Україні, а й далеко за її межами, зокрема у США та Лівані. Ним опубліковано понад 300 наукових праць з них більше 20 підручників та посібників. Вони є настільними книгами науковців, студентства та пасічницького загалу не тільки України, а й близького та далекого зарубіжжя.
     Внесок Віктором Петровичем неоціненний. Посіяне добро, мудрість, щирість, оптимізм проросли рясними сходами в його колегах, учнях, студентах, слухачах.

     Висловлюємо глибоке співчуття рідним та близьким, всім, хто Віктора Петровича поважав, любив і знав.

Життя кожної людини безцінне. Душа кожної людини безсмертна.

Нехай земля покійному буде пухом… 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook