Завершення тижневого циклу лекцій Джоді Корнелла та Керол Кінелі із Університету штату Айова (США) на гуманітарно-педагогічному факультеті

8 вересня 2017, 13:27

 Перший тиждень нового навчального року на гуманітарно-педагогічному факультеті ознаменувався рядом непересічних подій, серед яких чільне місце посіли щоденні лекції професорів Джоді Корнелла та Керол Кінелі із Університету штату Айова (США). Протягом п’яти днів студенти та викладачі різних кафедр НУБіП України, які володіють англійською мовою, мали нагоду з перших вуст дізнатися багато нової корисної інформації про систему вищої освіти у Сполучених Штатах Америки, зокрема і про виклики сьогодення, «на живо» обмінятися досвідом та порівняти нагальні освітні проблеми нашої країни із закордонними, пізнати нові методики та підходи до викладання англійської мови тощо.


   Завершальна лекція Джоді Корнелла та Керол Кінелі, яка відбулася 08 вересня 2017 року, була присвячена відповідям гостей на численні питання присутніх. Розпочав її Джоді Конелл із привітання студентів та викладачів із першою п’ятницею навчального року та побажав гарно відпочити і набратися сил для подальшої плідної роботи. Перше питання до тьюторів стосувалося проблем, з якими їм довелося зіткнутися під час перебування в Україні. Відповідаючи на нього, Джоді щиро зізнався, що це відсутність гарячої води в університетському готелі та гуртожитках і висловив надію на те, що незабаром ситуація зміниться на краще. При тому зауважив поліпшений стан місцевих доріг у порівнянні зі своїми попередніми візитами до м. Києва. Ще одне спостереження стосувалося культурних змін, а саме поведінки людей у громадському транспорті, зокрема у метро. На думку Джоді, кілька років тому молодь частіше поступалася місцем старшим людям, натомість сьогодні її увага майже цілковита прикута до телефонів та інших гаджетів. У свою чергу Керол Кінелі жартома назвала своє перебування у нашій країні пригодою, а пригоди вона полюбляє. Як мама Керол всерйоз висловила своє занепокоєння великою кількістю молодих людей, які палять, адже і сама втратила трьох сестер і брата через хвороби, викликані палінням. Що ж стосується інших речей, то тут, як удома.


   Незабутнє враження на присутніх справила одностайна відповідь американських гостей на питання про те, як би вони описали Україну: першими словами державного гімну «Ще не вмерла Україна». Адже навіть без належного знання української мови під час прослуховування з’являється мороз по шкірі, особливо якщо пригадати безперервну боротьба і пережиті страждання українців, які тривають і донині, зокрема на Сході України.


   Розмова торкнулася і багатьох інших, не менш цікавих тем, наприклад, відмінностей між стосунками «професор – студент» у США і в Україні; культурних і мовних розбіжностей між США і Великобританією; питання волонтерства та участі американських студентів у благодійних організаціях; типових помилок українських студентів під час вивчення англійської мови; особистих переживань, як то джерело натхнення чи власні страхи та ін.

 


На завершення зустрічі завідувачі кафедр англійської філології Наталія Арістова, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Оксана Іванова та романо-германських мов і перекладу Олександр Малихін від імені декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука щиро подякували Джоді Корнелл та Керол Кінелі за інформативні, змістовні лекції, за плідну співпрацю та дружнє ставлення і висловили надію на продовження партнерських стосунків. Як підсумок, постійні учасники зустрічей отримали сертифікати.

 

Оксана Захуцька, 
PhD, старший викладач кафедри романо-германських мов і перекладу

 

 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook