Наука об'єднує: кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка налагоджує співпрацю з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка

5 листопада 2017 року

     Роль науки в розвинутих країнах світу важко переоцінити. Саме вона, пропонуючи високі технології, рухає у розвитку економіку держави. При цьому часто виникає потреба об'єднання зусиль різнопрофільних фахівців для вирішенні проблем на стикові наук. І частіше саме за таких обставин досягаються перспективні результати.

    Виконуючи доручення першого проректора НУБіП України Ігоря Ібатулліна та на запрошення проректора з наукової роботи Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка Віктора Мартинюка, відбулася зустріч науковців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з науковцями факультетів комп'ютерних наук та кібернетики, механіко-математичного, інститутів високих технологій та біології медицини КНУ імені Тараса Шевченка.

 

     Завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка Віталій Лисенко доповів присутнім про основні напрями наукових досліджень, ознайомив з їх результатами, звернувши увагу на доцільність об'єднання зусиль колективів двох провідних університетів на вирішення наукових проблем, а також участі у спільних проектах.
     У ході обговорення організувались мікроколективи із представників уже двох університетів, котрі знайшли своє місце у вирішенні виробничих проблем, важливих для аграрного сектора економіки України.

    За результатами зустрічі досягнуто домовленості координувати наукову роботу, направлену на вирішення актуальних проблем аграрного сектора та енергетики України, використовуючи при цьому лабораторну базу обох університетів.


Олексій Опришко,

доцент кафедри АРС

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook