Досвід участі у проектах Horizon2020: від розповсюдження інновацій до формування свідомості господаря

4 листопада 2017 року

1 листопада 2017 року в рамках роботи Міжнародної виставки АгроКомплекс 2017, що наразі проходить у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», відбувся круглий стіл на тему «Обмін досвідом з передачі інновацій в агро-продовольчому секторі». Цей захід було організовано Посольством Франції в Україні та Науково-методичним центром «Агроосвіта».

Ніколя Перрен, Радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні, привітав учасників і зазначив, що співробітництво на національному і міжнародному рівнях задля розвитку науки і інновацій на сьогодні є вкрай необхідним для будь-якої країни світу. До учасників із вітальним словом звернулась також директор Науково-методичного центру «Агроосвіта» Тетяна Іщенко.

В роботі круглого столу взяли участь і доцент кафедри філософії НУБіП України Алла Кравченко, яка розповіла про досвід участі у інноваційних проектах програми Горизонт-2020, що спрямовані на розвиток сектору біоенергетики в Україні.

  

Важливою компонентою цих інноваційних проектів є розповсюдження досвіду, демонстрація та впровадження кращих європейських практик і конкретних проектів, які мають на меті використання відходів від сільськогосподарської діяльності у біоенергетичних цілях.  Отже, кінцева мета – це не просто досягнення економічної ефективності, але зміна свідомості фермерів щодо відповідальності за екологічний стан довкілля.  Більш того, проекти програми Горизонт2020 включають ще одну важливу компоненту – це так звана «адвокація», тобто робота з органами місцевої, регіональної, національної  влади та Європейської комісії з метою закріплення цих інноваційних підходів у відповідних стратегіях розвитку на всіх рівнях.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook