Створена Рада деканів зі спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 207 «Водні біоресурси та аквакультура»

4 листопада 2017 року

      31 жовтня цього року у Науково-методичному центрі «Агроосвіта» відбулося перше засідання Ради деканів вищих навчальних закладів за спеціальностями «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Водні біоресурси та аквакультура», що була створена при Раді з питань аграрної освіти МОН України з метою підготовки висококваліфікованих фахівців для галузі тваринництва і рибництва, підвищення освітньої, наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності у вищих аграрних навчальних закладах України та вдосконалення науково-методичного забезпечення спеціальностей.

     З вступним словом виступила Тетяна Іщенко, в.о. директора НМЦ «Агроосвіта», яка визначила мету створення Ради деканів та основні напрями її діяльності. Першим питанням було вибори голови, заступника та секретаря Ради деканів. Колегіальним рішенням, одноголосно головою Ради деканів обрано Вадима Кондратюка, декана факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. В зазначеному заході взяли участь 17 деканів аграрних вищих навчальних закладів, а це 100% від їх загальної кількості за даними спеціальностями, головний спеціаліст Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства Олександр Сіроштан з виступом «Стан галузі тваринництва в Україні: основні досягнення та перспективи», ректор Харківської державної зооветеринарної академії Дмитро Барановський, який поінформував про стан і перспективи підготовки фахівців за спеціальностями «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Водні біоресурси та аквакультура», голови підкомісій з розробки стандартів Михайло Сичов та Петро Шевченко ознайомили з ходом розробки та рецензування стандартів вищої освіти України із спеціальностей.

     В ході робочої зустрічі розглядались питання щодо стану та поліпшення науково-методичного забезпечення спеціальностей, внесення змін і доповнень до навчальних планів, забезпечення якості підготовки фахівців для галузі тваринництва шляхом інноваційних підходів до організації практичної підготовки студентів у сучасних умовах та стратегічного партнерства вищих навчальних закладів з роботодавцями. Світлана Жуковська, завідувач лабораторії інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього процесу НМЦ «Агроосвіта», висвітлила методику створення електронних посібників, відеолекцій та запросила до співпраці науково-педагогічних працівників. По завершенню роботи засідання Ради деканів були прийняті рішення щодо проведення моніторингу науково-методичного забезпечення освітнього процесу у ВНЗ з вищезазначених спеціальностей та шляхів його удосконалення, створення робочих груп з розробки навчальних планів та авторських колективів з підготовки електронних посібників.


Н. Синявська,
методист НМЦ «Агроосвіта»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook