Наш досвід Erasmus

2 листопада 2017 року

     Університет Загреба прийняв цього року понад 450 студентів за програмою Erasmus на понад 30 факультетів за різноманітними напрямками підготовки.

     Пройшовши відбір за програмою Erasmus, навчаємося на четвертому курсі факультету ветеринарної медицини. Заняття проводяться хорватською, проте викладачі надають матеріали англійською мовою після пар, також позаурочно приділяють увагу та пояснюють важкий матеріал.Основною відмінністю є менша кількість студентів у групі(7-10 осіб), що значно полегшує навчальний процес, адже викладачі мають змогу приділити увагу кожному студенту, попрацювати  над індивідуальними завданнями, обговорити клінічні випадки. Практичні заняття проводяться здебільшого у формі дискусій, або ж практичного навчання в клініці певної кафедри (наприклад рентгенологічне відділення, внутрішніх хвороб, хірургії та ін.), де студенти мають змогу перейняти знання від досвідчених лікарів ветеринарної медицини, відпрацювати лекційний матеріал, опанувати різноманітні хірургічні техніки, основи післяопераційного догляду, інфузійні техніки, принципи роботи діагностичного обладнання  та інші необхідні для майбутнього спеціаліста навички. Також викладачі організовують виїзні заняття, що набагато краще сприяє розумінню викладеного матеріалу. На кожній кафедрі є власна клініка, і тому викладачі мають справу не лише з навчальними матеріалами, а й самі регулярно практикують навички у своїй сфері, що дає можливість дізнаватися про новинки та сучасні методи у професійній галузі. Проводити час в клініці та практикуватись можна і в позаурочний час, студентам там завжди раді. На факультеті також є бібліотека, де кожен має змогу знайти безліч матеріалів, підручників та енциклопедій як хорватською, так і англійською мовами.

     Студентська організація Університету веде активну роботу з іноземними студентами, про що свідчить велика кількість студентських заходів та проектів, які реалізовуються місцевими або міжнародними асоціаціями. Існує широка мережа спортивних, культурних, освітніх гуртків, де кожен студент може знайти заняття для душі.Сподіваємося, семестр пройде успішно та продуктивно, а даний обмін дасть можливість розвинути в собі нові професійні навички, вдосконалити знання англійської мови, знайти друзів і майбутніх колег по всьому світу.

Інна Малюк

Ольга Віжевська

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook