Диспансеризація ВРХ на молочній фермі ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» співробітниками кафедри терапії і клінічної діагностики

1 листопада 2017, 0:16

     Згідно наказу ректора НУБіП України (№ 953 від 09.10.2017 року) 28 жовтня 2017 р. Асистент Маринюк М.О.. спільно з головним ветеринарним лікарем господарства Петруком В.І. провів диспансеризацію великої рогатої худоби на молочній фермі ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж».

     Встановлено, що нині загальне поголів’я ВРХ на фермі складає 168 тварин, в т.ч.75 корів; надій на корову – близько 11 кг молока, а запланована продуктивність на кінець року може досягти 4500 кг на тварину. Всі одержані результати дослідження тварин будуть ретельно проаналізовані і оприлюднені на засіданні вченої ради факультету ветеринарної медицини.

     У 2017 році на молочній фермі коледжу відмічено покращення стану господарства: покращилися умови утримання тварин; створено 3 нових вигульних майданчика для щоденного вигулу корів по групах; індивідуальне та групове безприв’язне утримання телят від народження до 4 місячного віку; зросла продуктивність корів; встановлено вентилятор для додаткової вентиляції корівника; проведено частковий ремонт корівника та відновлено навчальну аудиторію для студентів і викладачів; покращені умови для відпочинку персоналу.
Попри значні зусилля керівництва забезпеченість кормами є недостатньою і потребує покращення.
Асистент кафедри терапії і клінічної діагностики Маринюк М.О.
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook