На базі НУБіП пройшла обласна науково-практична настановна конференція учнів – членів Малої академії наук України

30 жовтня 2017 року

     Це вже другий візит, організований в університеті для школярів Київщини. Тоді старшокласники – потенційні абітурієнти – завітали до вишу, аби познайомитися з його можливостями і перспективами, які надає навчання тут. Саме тоді ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко і голова Київської ОДА Олександр Гордан підписали угоду про співпрацю.

     І от сьогодні до НУБіП в межах цього співробітництва завітали кількасот юнаків і дівчат Київщини, які займаються наукою у Київському обласному комунальному позашкільному навчальному закладі «Мала академія наук учнівської молоді», аби взяти участь у обласній науково-практичній настановній конференції учнів – членів Малої академії наук України «Науковий пошук молодих». Щоправда, серед них вже не було багато з тих, хто був гостем НУБіП навесні: зараз вони – особливо з Білоцерківського, Ставищанського, Переяслав-Хмельницького районів – вже студенти, зокрема і нашого університету. Що і підкреслив, вітаючи учасників зібрання, Станіслав Ніколаєнко.

 

     Очільник університету представив наш виш, який сьогодні – один з небагатьох в Україні – активно розвиває матеріально-технічну базу, його структуру, спеціальності і навчальні програми, можливості зарубіжного стажування, отримання подвійних дипломів, наукового і особистісного росту, розповів про підготовку до святкування 120-річчя НУБіП і запросив на це свято всіх присутніх. Він спинився на місці університету в системі вищої освіти України, його високих рейтингах (8-ме місце в ТОП-200, 3-тє – серед вишів Києва і т.д.), з особливою теплотою говорив про студентів з Київщини, які зараз є гордістю університету.

 

 

     Вітаючи молодих МАНівців, директор Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» Світлана Минзар спинилася на пріоритетах розвитку освітнього простору обласного територіального відділення МАН України (а це 12 міських, 25 районних і 5 локальних центрів), представила новий науковий проект – «Відкриваємо світ науки разом», переможців Всеукраїнських наукових змагань з числа школярів Київщини. Вона підкреслила, що науковий пошук молодих – головний чинник становлення майбутньої наукової еліти України.

     А далі школярі взяли участь у мотиваційно-навчальному практикумі «Науково-дослідницька діяльність учнівської молоді: актуальні напрями та сучасні технології досліджень» за 12 локаціями – науковими відділеннями мовознавства, літературознавства, фольклористики і мистецтвознавства, хімії та біології, екології та аграрних наук, фізики та астрономії, математики, технічних наук, економіки, комп’ютерних наук, історії, наук про Землю, філософії та суспільствознавства. Їх науковими консультантами з числа викладачів НУБіП були професори Володимир Отченашко, Тетяна Семашко, Сидір Кіраль, Надія Антрапцева, Микола Малюк, Анатолій Відьмаченко, Сергій Білан, Іван Ковальчук, Світлана Сторожук, доценти Неля Зуєнко, Ярина Пузиренко, Людмила Єрмакова, Юлія Рибалко, Наталія Друзь, Наталія Башкірова, Юлія Іванова, Ірина Степахно, Наталія Болгарова, Юрій Ромасевич, Костянтин Лопатько, ст. викладач Наталія Рудницька, асистенти Олексій Мельник, Андрій Блозва, представники НДІ економіки і менеджменту – голова ради молодих вчених Наталія Морозюк і очільник ради аспірантів Олександр Палащенко.

 

 

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook