Лицарі алого серця: Студенти і викладачі гуманітарно-педагогічного факультету кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті прийняли участь в Дні Донора в університеті

17 жовтня 2017 року
м. Київ

     17 жовтня 2017 року студенти і викладачі гуманітарно-педагогічного факультету кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті НУБіП України прийняли участь у проведенні Дня Донора і здачі крові в Університеті! 

     Здавати кров можна починаючи з 18 років при вазі більше 50 кілограмів. Верхньої вікової межі офіційно не існує, так що іноді в центрі крові приймають донорів дуже поважного віку, здоров'ю яких залишається тільки позаздрити.
      Як підготуватися до здачі крові?
Відповідаючи на питання про те, як краще підготуватися до донації крові, лікарі радять звернути увагу на три основні моменти.
По-перше, навіть досвідченим донорам перед здачею крові необхідно гарненько виспатися. 
По-друге, важливий вірний психологічний настрій. Зайва нервозність лише ускладнює процедуру, яка сама по собі безпечна і практично безболісна. По досвіду співробітників центру, деякі охочі стати донорами, перехвилювавшись, непритомніють прямо в кабінеті терапевта або після здачі крові.
По-третє, треба дотримуватися відповідного раціону харчування, виключивши напередодні і в день здачі крові усю гостру, смажену і жирну їжу, а також шоколад і горіхи. Від цього безпосередньо залежить якість плазми.

 

На фото: Ржевський Г.М., доцент кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті,
Мельничук В.М., староста навчальної групи СР17001б 
 

"Почесний донор": заслуги і привілеї

       Безвідплатні донори в перспективі можуть претендувати на звання "Почесного донора України". Їм нагороджують тих, хто 40 разів здав кров або кров і тромбоцити. Другий варіант − 60 разів здати плазму.
     "Існує і змішане донорство, коли через ті або інші обставини людина може здавати спочатку одно, а потім − інше", − розповіла Голосова. У цих випадках діють особливі способи підрахунку. Приміром, якщо людина здала кров 25 і більше разів, то для звання "Почесний донор України" йому буде досить зробити приблизно 15 донаций плазми: так, щоб в сумі вийшло 40 донаций. Якщо ж кількість донаций крові менше 25-ти, то плазму потрібне буде "досдать" до загальної суми в 60 донаций, тобто не менше 35 разів.
 

Приймай участь і рятуй чієсь життя!!!

Все залежить від тебе!!!

 
Арзуманян Каріна Каренівна,
асистент кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook