Плануємо роботу на листопад: сім завдань ректора Станіслава Ніколаєнка

27 жовтня 2017 року

     27 жовтня започаткована нова традиція – кожну останню п’ятницю місяця за участі деканів факультетів і директорів ННІ проходить нарада-планування роботи керівництва університету на майбутній місяць.
     Відкриваючи сьогоднішнє засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко процитував відомого вченого у галузі організації праці Брюса Тулгана: в світі епідемія неефективного управління. І на його думку, в кожному адміністрованому підрозділі потрібно робити наступні дії – проводити зустрічі віч-на-віч зі співробітниками, чітко ставити завдання, завжди письмово фіксувати результати нарад і доручення, вирішувати малі справи і не допускати їх перетворення у великі проблеми, звільняти малопродуктивних працівників і заоохочувати високопродуктивних.

     Серпнева вчена рада прийняла новий освітній курс розвитку університету. В ньому визначено, що нашим наріжним каменем є кафедра. Проте вчорашні звіти кафедр показали, що не всі 122 цих головних підрозділів переймаються якістю своєї роботи і перспективами розвитку. Всі вони мають усвідомити виклики сьогодення і перейти в стан законодавця моди в своїх галузях і напрямах, стати локомотивом освітнього процесу, наукового пошуку. Ми мусимо пам’ятати, що в усьому світі студент йде навчатися до конкретного професора чи доцента, тож від колективу кафедри залежить кількість і рівень підготовки наших абітурієнтів.

 

    Учений секретар Оксана Барановська представила план роботи керівництва університету на листопад. Спектр заходів традиційно широкий: від статутних заходів, наукових конференції до творчих вечорів заслужених артистів України-викладачів кафедри культурології. Нагадуємо, що за всіма заходами можна ознайомитися в розділі «Найближчі події» офіційного сайту університету.

 

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на фінансуванні наукових досліджень, результатах тендерних процедур, заходів з протипожежної безпеки. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша представив плани на профорієнтаційної, культурно-масової роботи та організації навчального процесу. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на сплаті за навчання і проживання в гуртожитках, проаналізував діяльність госпрозрахункових підрозділів. Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про старт опалювального сезону: всі гуртожитки під’єднані до теплоносія, а навчальні корпуси будуть увімкнені після того, як столична влада завершить пуск тепла до житлового фонду і приступить до установ і організацій – найближчими днями. У листопаді ж заплановано провести ремонт покрівлі над кафедрою військової підготовки та утеплення даху корпусу №6. Про успіхи у вересні та плани на жовтень доповіли декани факультетів тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк, захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля, агробіологічного Віктор Забалуєв.

     Підбиваючи підсумки ректор Станіслав Ніколаєнко поставив сім завдань. Перше: почувати себе господарями, орієнтуватися на справу. Друге: дотримуватися плану роботи структурного підрозділу на місяць, запровадити системність. Третє: підтримувати молодих, талановитих і амбітних співробітників. Четверте: аналізувати результативність роботи. П’яте: не бути дріб’язковим і не відволікатися на особистісні речі, а пам’ятати, що ми знаходимося на робочому місці, серед колег. Шосте: слідкувати за естетичним виглядом робочого місця. Сьоме: долати епідемію неефективного управління.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook