НАЦІОНАЛЬНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ: «ПОЖЕЖІ У ПРИРОДНИХ ТА КУЛЬТУРНИХ ЛАНДШАФТАХ УКРАЇНИ: РОЗБУДОВА НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УПРАВЛІННЯ ПРИРОДНИМИ ПОЖЕЖАМИ»

26 жовтня 2017 року
НУБіП України

 У Національному університеті біоресурсів і природокористування України, ННІ лісового і садово-паркового господарства відбувся Національний круглий стіл присвячений проблемам боротьби з природними пожежам, передусім на сільськогосподарських землях та у лісах.

Ініціатором та організатором круглого столу виступив Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж за підтримки Центру глобального моніторингу пожеж (GFMC) та Ради Європи

У роботі круглого столу прийняли участь представники відповідних міністерств, ключових відомств, кризових, щодо даного питання підприємств, наукових установ, а також іноземні фахівці із Німеччини, Македонії, Молдови та Республіки Білорусь. Серед учасників круглого столу були представники Державного агентства лісових ресурсів України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної служби статистики України, Міністерства внутрішніх справ України, Українського НДІ цивільного захисту, OSCE та інших установ та організацій.

 

 

Метою Національного круглого столу було широке обговорення проблеми природних пожеж на території України їх причин та наслідків, а також можливі шляхи вирішення цієї проблеми.

 

Під час роботи круглого столу в робочих групах було обговорено ключові проблеми запобігання виникнення пожеж, забезпечення готовності протипожежних служб до гасіння природних пожеж, ведення офіційної статистики, виявлення, моніторингу та реагування на природні пожежі, а також їх наслідків.

 

За результатом Національного круглого столу було сформовано короткі узагальнення та рекомендації щодо розробки Національної політики управління природними пожежами в Україні, націлені на зниження проблеми природних пожеж.

 

Презентації можна переглянути за посиланням:

Сергій Зібцев - https://www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281278

Олег Сторчоус - https://www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281279

В. Мороз - https://www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281274

Ігор Виговський (український досвід) - https://www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281272

Ігор Виговський (турецький досвід) - https://www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281267

Владимир Усеня (Республика Беларусь) - www.slideshare.net/REEFMC/ss-81281263

Johann Georg Goldammer 1 - https://www.slideshare.net/REEFMC/johann-georg-goldammer-1

Johann Georg Goldammer 2 - https://www.slideshare.net/REEFMC/johann-georg-goldammer-2

Dymitru Galupa (Молдова) - https://www.slideshare.net/secret/NCH1k8833Z8RaE

 

Відеозапис круглого столу можна переглянути за посиланнямhttps://www.youtube.com/watch?v=BKa0Z3cw3Zs

 

Рішення учасників круглого столу можна переглянути за посиланням - sites/default/files/u184/rishennya_nks_26.10.17-10.pdf

 

 

Василь Гуменюк,

співробітник Регіонального Східноєвропейського
центру моніторингу пожеж


 відео

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook