Енергозбереження – тема, що об'єднує заклади вищої та середньої загальної освіти!

26 жовтня 2017 року

   В рамках співпраці ННІ енергетики, автоматики і енерго-збереження та ліцею №227 імені М. Громова м. Києва, 24 жовтня 2017 року було проведено заняття з питань енергозбереження та проведення енергетичних обстежень. На занятті були присутні учні 11-х класів, вчителі фізики і біології.
   Основна мета – популяризація нашого університету, Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, електроенергетичної галузі і, в цілому, забезпечити якісну профорієнтацію шкільної молоді.

   Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський у своєму виступі акцентував увагу присутніх на високому місці НУБіП України в рейтингу університетів України, розвитку енергетичної галузі країни, на важливість впровадження енергозберігаючих заходів та актуальність впровадження відновлюваних джерел енергії. На питаннях проведення енергетичного аудиту та його приладовому забезпеченні акцентував увагу заступник директора інституту Семен Волошин.
  Директор ліцею Юлія Роман, звернула увагу присутніх на актуальність теми заняття та важливість впровадження енергозберігаючих заходів для життєдіяльності закладу освіти. Також керівник ліцею підтримала ініціативу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження стосовно проведення енергетичного аудиту системи електропостачання ліцею та залучення до цього процесу учнів старших класів.

   

   Першим кроком в проведені обстеження системи електропостачання стало встановлення пристрою для фіксації показників якості електричної енергії та визначення електричного навантаження приміщення ліцею.
  Такий формат співпраці закладів середньої загальної та вищої освіти сприяє підвищенню обізнаності учнів в питаннях енергозабезпечення та енергозбереження, надає можливість ознайомитись з передовим обладнанням та технологіями. У свою чергу, фахівці-енергетики на практиці реалізують розроблені методики проведення енергетичних обстежень та пропагують свою професію.

Семен Волошин,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Влад Якушов,
студент 1 курсу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, випускник ліцею №227 імені М. Громова м. Києва
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook