Профорієнтаційна робота на Київщині

24 жовтня 2017, 10:52

 Початок нового навчального року ставить перед кожним нові задачі. Для одинадцятикласників постає питання вибору майбутньої професії і підготовка до здачі відповідних іспитів для вступу до університету. У сучасному світі із безліччю навчальних закладів і спеціальностей складно зорієнтуватися, де здобути професію, яка була б до душі. Тому наші співробітники кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій намагаються полегшити вибір для майбутніх абітурієнтів, які обожнюють природу, ліси, хочуть їх оберігати, відтворювати, презентуючи їм можливості навчання у НУБІП України у ННІ лісового і садово-паркового господарства.
Старший викладач кафедри Ганна Лобченко завітала із профорієнтацією до Бучанської української гімназії, Бучанського НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів» № 4 та Клавдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. О. Рибалка. Школярі дізналися багато нового про ліси світу, про дерева-лідери у світі за віком, об’ємом, висотою, діаметром, використання деревних і недеревних ресурсів та про загальну користь, яку приносять ліси. А ще несподіваним виявився той факт, що із деревини можна виготовляти для всіх звичні джинси.
Окрім цього, діти дізналися і про чудову акцію від Лісової опікунської ради (FSC) – «FSC-П’ятниця», яка має на меті підвищення обізнаності щодо відповідального управління лісами, їх збереження. А також отримали цікаві стікери, закладинки для читання книжок, виготовлені із сертифікованих матеріалів, а отже їх виробництво проходило із дотриманням усіх світових стандартів і не принесло шкоди навколишньому середовищу.

 

 

Особлива дискусія відбулася із юними спеціалістами лісового господарства – учнями учнівського лісництва «Зелена хвиля» у Бучанському НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів» № 4. Очікуємо на зворотній візит школярів до університету, ботанічного саду, музею лісових звірів і птахів, лісового розсаднику.

Доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Дударець С.М.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook