Підготовка економістів і менеджерів для АПК, якість харчування та планування роботи – у фокусі ректорату

23 жовтня 2017 року

     23 жовтня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. І розпочав його очільник університету з результатів круглого столу, присвяченого підготовці економістів і менеджерів для агропромислового сектору. Як зазначив Станіслав Ніколаєнко, озвучити проблему це пів справи, а тепер потрібно формалізувати пропозиції всіх вищих навчальних закладів, які готують таких фахівців і брали участь у роботі круглого столу. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергію Кваші доручено підготувати відповідні листи, адресовані центральним органам виконавчої влади, заручитися підтримкою народних депутатів України та озвученою схвальною позицією міністерства агрополітики та продовольства.

     Що ж до планування роботи, то цього тижня відбудуться статутні заходи – засідання ректорату та вченої ради і розширена нарада з планування (у п’ятницю, 27 жовтня об 11 годині) за участі директорів ННІ та деканів факультетів. 24 жовтня о 1630 в актовій залі відбудеться концерт «Музика нас єднає», на який запрошуються всі бажаючі співробітники і студенти.

     Проректор Сергій Кваша доповів про новели умов прийому до вищих навчальних закладів на 2018 рік, розміщені на сайті міністерства освіти і науки. Детальний аналіз документу буде зроблений сьогодні на засіданні навчально-методичної ради.
     Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко озвучив результати планової перевірки закладів харчування, зокрема їдалень у корпусах №3 та 10. Якість страв, асортимент і фінансова складова не викликала зауважень у комісії. Проте працівники їдалень стурбовані відсутністю гарячого водопостачання. Проректору з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку доручено забезпечити належні санітарно-гігієнічні умови в їдальнях і буфетах служби закладів харчування університету.

     Директор студмістечка Сергій Стецюк традиційно доповів про стан побутових умов в гуртожитках, проведених минулого тижня заходів з облаштування і прибирання території кампусу. Серед невирішених проблем – забезпечення гарячою водою гуртожитків № 2, 3 та 8. Оскільки столична компанія, що обслуговує мережі і надає тепло та теплу воду, не вжила заходів, проректору Валерію Іщенку доручено підготувати відповідне звернення до Київської міської ради.
    Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко проінформував про проведення ІІ етапу відбору конкурсних робіт Малої академії наук на базі НУБіП 30 жовтня 2017 року.

    Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про засідання національної науково-технічної ради, яка не підтримала проект порядку формування спеціалізованих вчених рад і присвоєння вчених звань, що винесений на обговорення громадськості.
    Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про участь делегації університету в форумі Асоціації університетів наук про життя (ICA).

     Проректор Валерій Іщенко доповів про початок монтажу систем водовідведення з дахів гуртожитків, хід робіт в холі корпусу №4.
    Голова Студентської організації Катерина Дювенжи зупинилася на організації загальноуніверситетських заходів «Краса НУБіП» та «Пісенні баталії». За попередньою домовленістю 2 листопада о 1500 в актовому залі відбудеться зустріч керівництва університету зі старостами академічних груп усіх курсів.

 

    Підбиваючи підсумки ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Ученому секретарю Оксані Барановській – забезпечити організацію засідань ректорату, вченої ради та наради-планування. Валерію Іщенку – розпочати опалювальний сезон, провести утеплення навчального корпусу №6. Сергію Кваші – опублікувати план заходів до 120-річчя університету. Вадиму Ткачуку – визначити склад делегації, яка відвідає Шеньянський аграрний університет в Китаї.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook