Набуваємо нових знань, вдосконалюємо навички на Всесвітньому освітньому саміті Minecraft Education

5 жовтня 2017, 15:16
м. Афіни, Греція, 26 -30 вересня 2017 р.

        

       З 26 вересня по 30 вересня 2017 року в м. Афіни (Греція) за підтримки Microsoft організовано та проведено Всесвітній освітній саміт, метою якого було закріплення знань і вдосконалення навичок щодо проведення тренінгу з вчителями за програмою Minecraft Education; набуття вмінь вільному спілкуванню з незнайомою аудиторією; залучення учнів до творчої діяльності.
       

Робота саміту проходила в ігровій формі, у процесі якої було опановано інструменти, нові функції та можливості програми Minecraft (електронний освітній ресурс у жанрі пісочниці з елементами симулятора виживання і відкритим світом, а саме сценарії використання в освітньому процесі).
При зануренні у гру було проаналізовано тривимірний процедурний світ, що генерується та повністю складається з кубічних блоків, надаючи тим самим можливість вільно перебудовувати його, створюючи з них складні споруди. Також у процесі навчання було виявлено особливість програми, а саме її схожість з конструктором LEGO.
Позитивним цієї програми вважаємо те, що гра не ставить перед гравцем будь-яких однозначних цілей, але пропонує безліч можливостей і занять: так, гравець може обстежити світ, створювати різноманітні споруди і предмети, битися з різними супротивниками.
По закінченні навчання було отримано відповідний сертифікат тренера міжнародного рівня.

 

Тверезовська Н.Т.,
доктор педагогічних наук, професор,
кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook