Участь в VI-й Міжнародній науково-практичній конференції «Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів»

19 жовтня 2017 року

Декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, завідувач кафедри біохімії ім. акад. М. Ф Гулого Віктор Томчук та завідувач міжкафедральної навчально-наукової лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень Валерій Цвіліховський відвідали X Міжнародну виставку «LABComplEX», де взяли участь в VI-й Міжнародній науково-практичній конференції «Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів», присвяченій 10-річчю створення Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Учасниками конференції були представники центрального апарату Держпродспоживслужби, спеціалізовані науково-дослідні інститути України, регіональні дослідні лабораторії ветеринарної медицини, представники підприємств-виробників ветеринарних препаратів, представники вищих навчальних закладів ветеринарної медицини України та закордонні експерти з питань акредитації лабораторій. Всього понад 150 учасників.
На конференції були обговорені питання щодо стану та проблем регламентації робіт лабораторій, які працюють з патогенними мікроорганізмами; епізоотична ситуація в Україні; виготовлення вакцин та, вакцинація; сучасні експрес-методи мікробіологічного контролю; обладнання та керування інформацією в сучасній лабораторії якості харчової продукції; співпраця науково-дослідних установ державних лабораторій та факультетів ветеринарної медицини України.
Учасники конференції з особливою зацікавленістю заслухали виступ декана факультету ветеринарної медицини Миколи Цвіліховського на тему: «Співпраця факультету ветеринарної медицини НУБіП України та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи».


Доповідач зробив акцент на відпрацьованій впродовж багатьох років стратегії співпраці між нашими установами. Вона полягає в чіткій послідовності підготовки студентів спеціальності ветеринарна медицина, що узгоджена відповідними угодами, навчальними планами та програмами:
- виїзні ознайомчі заняття студентів на базі відділів Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи;
- навчання та виробничі практики студентів за відповідними магістерськими програмами;
- стажування викладачів, спільна підготовка кадрів вищої кваліфікації – кандидатів і докторів наук;
- забезпечення післядипломної освіти лікарів ветеринарної медицини України.
З ентузіазмом учасники конференції сприйняли пропозицію декана щодо створення філій кафедр факультету ветеринарної медицини на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби Міністерства аграрної політики і продовольства України та науково-дослідних інститутів системи НААН України.

 

Віктор Томчук,
завідувач кафедри біохімії ім. акад. М.Ф. Гулого


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook