Ректори Станіслав Ніколаєнко та Мері Хольз-Клаус домовилися про укладання угоди про співпрацю між НУБіП та Університету штату Міннесота (США)

18 жовтня 2017 року

   Незабаром до числа партнерів НУБіП у США, з якими діють меморандуми про співпрацю, може долучитися ще один знаний у світі університет - Міннесоти. Сьогодні нашою гостею була новообраний ректор його Крокстонського коледжу Мері Хольз-Клауз.
     Ознайомившись зі столичною територією університету, побувавши у Українській лабораторії якості і безпеки продукції АПК, вона мала тривалу розмову з ректором Станіславом Ніколаєнком.

     Очільник НУБіП інформував американську колегу про потенційні можливості нашого вишу – одного з найстаріших в Україні – як навчального закладу і наукового центру. Одних лише навчально-наукових лабораторій ми маємо біля 400. На офіційному сайті представлений перелік тих напрямів сільськогосподарських наукових досліджень, за якими працюють вчені університету і з якими можуть ознайомитися наші потенційні партнери. І коли б розпочати хоча б один спільний проект з Університетом Міннесоти – це вже було б вагомим першим кроком у співпраці двох наших університетів, зазначив Станіслав Ніколаєнко. Він запросив Мері Хольз-Клауз на святкування 120-річчя НУБіП.

     Пані Хольз-Клауз, підкресливши, що для неї честь бути гостею такого університету, презентувала Університет Міннесоти і його можливості загалом і Крокстонського коледжу зокрема. А вони досить значні: лише у коледжі навчаються 3 тисячі студентів на бакалавраті і ще 8 тисяч – у магістратурі, з них майже половина – причетні до сільськогосподарських наук. Основні ж наукові дослідження тут проводяться з якості води і охорони довколишнього середовища, і це не випадково: у Міннесоті – біля 15 тисяч озер.

     Гостя висловила готовність до наукової кооперації НУБіП і Університету Міннесоти. Тож незабаром може бути підписаний відповідний меморандум про співробітництво.

Валентин Обрамбальський


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook