На базі Заліщицького аграрного коледжу ім. Є.Храпливого відбулося засідання навчально-методичної комісії аграрних технікумів і коледжів України зі спеціальності 201 «Агрономія»

16 жовтня 2017 року

     11-12 жовтня на базі Заліщицького аграрного коледжу ім. Є.Храпливого відбулося засідання навчально-методичної комісії аграрних технікумів і коледжів України зі спеціальності 201 «Агрономія». Організатор заходу, методист ДУ НМЦ «Агроосвіта» Н.Є. Деркач підвела підсумки роботи навчально-методичної комісії за минулий навчальний рік, проаналізувала стан і перспективи методичного забезпечення підготовки фахівців спеціальності 201 «Агрономія», представила порівняльний аналіз результатів проведення незалежного заміру знань студентів (шляхом дистанційного тестування) випускних курсів аграрних ВНЗ ОКР «Молодший спеціаліст» зі спеціальності 201 «Агрономія».

     З представленням навчального закладу та презентацією основних напрямів діяльності і перспектив удосконалення підготовки фахівців у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» виступив заступник директора з навчальної роботи М.В. Сопилюк.
     У ході роботи комісії обговорено також актуальні питання удосконалення навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців. З темами «Використання інформаційних технологій в процесі створення електронних засобів навчання (електронних підручників, посібників, атласів) для забезпечення підготовки фахівців спеціальності 201 «Агрономія» виступили А. В. Цебро, завідувачка агрономічного відділення Аграрно-економічного коледжу Полтавської ДАА та І.М. Бабкіна, голова циклової комісії Маловисторопського коледжу імені П.С. Рибалка Сумського НАУ.

     З питання «Технології та засоби створення відео-лекцій для онлайн-курсів» та «Сучасні технології створення підручників нового покоління з дисциплін» виступили Н.Є. Деркач, методист ДУ «НМЦ «Агроосвіта», І.В. Федорук, завідувачка агрономічного відділення коледжу Подільського ДАТУ, І.К. Деснега, голова циклової комісії Борщівського агротехнічного коледжу, С.Є. Іванцен, завідувачка агрономічним відділенням Кіцманського коледжу Подільського ДАТУ та В.Я. Вихованець, завідувач технологічного відділення Івано-Франківського коледжу Львівського НАУ.
     На засіданні комісії обговорено також питання про внесення змін та доповнень до діючих тестів зі спеціальності (за ОПП «Виробництво і переробка продукції рослинництва» та «Організація і технологія ведення фермерського господарства»). Йшлося також про рецензування матеріалів методичного забезпечення дисциплін із спеціальності: програм, робочих зошитів, відео лекцій, відеофільмів, електронних підручників.

     Членами комісії розглянуто перспективний план підвищення кваліфікації педагогічних працівників з напряму «Агрономія» та план видавництва методичних матеріалів. Визначено порядок надання пропозицій тематик для організації і проведення тренінгів, майстер-класів на 2018 рік.
     У роботі засідання взяли участь завідувач технологічним відділенням Андрусик Р. В., методист коледжу Н. Я. Деркач, голова циклової комісії Сопівник Л.Й., викладачі коледжу В.В. Гагалюк, Війтик Ю.П. та А.М. Червоняк. Останній змістовно представив роботу коледжу по інформатизації, створенню і функціонуванню веб-сайту, який в 2017 році отримав перше місце в конкурсі серед ВНЗ України.

     Заступник директора з навчальної роботи М.В. Сопилюк та завідувач технологічним відділенням Р.В. Андрусик провели для членів комісії ознайомлення з матеріально-технічною базою навчального закладу. Завідувачі кабінетів і лабораторій представили свої напрацювання в матеріальному і методичному забезпеченні навчального процесу на технологічному відділенні. З роботою бібліотеки коледжу учасників засідання ознайомила її завідувач Н.В. Ємчук.
     Цікаву і змістовну екскурсію по дендропарку коледжу провела для учасників засідання методичної комісії голова циклової комісії агрономічних та еколого-інженерних дисциплін Л.Й. Сопівник.
     Завідувач технологічним відділенням коледжу Р.В. Андрусик організував для членів методичної комісії ознайомчу екскурсію по об’єктах практичного навчання коледжу: колекційно-демонстраційних ділянках, навчальних теплицях, колекційно-дослідному полі та ділянках випробування гібридів кукурудзи. Відбулася також поїздка для ознайомлення з сучасним овочевим підприємством DF AGRO та розвитком соціальної інфраструктури с.Синьків.

     На завершення роботи методичної комісії відбулося підбиття підсумків та прийняття рекомендацій в удосконаленні навчально-методичного забезпечення. Членами комісії відзначено високий рівень організації навчально-виховного процесу в нашому коледжі.

М.В. Сопилюк,
заступник директора з навчальної роботи 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook