Викладачі Мукачівського аграрного коледжу познайомилися з виноробним виробництвом

15 жовтня 2017 року

     Оскільки Мукачівський аграрний коледж отримав ліцензію на підготовку бакалаврів зі спеціальностей 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво і виноградарство», логічною є співпраця з виробниками, які працюють в цій галузі. За ініціативи завідувача агрономічного відділення Ольги Гудзоватої та засновника СП «Айсберг» ЛТД Геннадія Гутмана відбулася ознайомлююча екскурсія викладачів коледжу в м. Берегово, урочище Чизай №1 на виноробне підприємство повного циклу.

     Створене в 1995 році СП Айсберг ЛТД сьогодні – це сучасний промисловий виноробний комплекс повного циклу виробництва, до складу якого входять власні виноградники, завод первинного виноробства (на якому відбувається переробка винограду та виготовлення вина), завод вторинного виноробства (де готову продукцію розливають у пляшки), виносховища, дегустаційні зали, офісні та складські приміщення. Історичну довідку надав присутнім директор з виробництва Арнгольд Геннадій Евальдович. Він і розповів про розвиток виноробного підприємства.
     Викладачі відвідали виноградники, ознайомилися з технологією вирощування різноманітних сортів винограду на земельних угіддях підприємства.

     На заводі первинного виноробства на наших колег чекало знайомство з головним технологом по первинній переробці Золтаном Удваргельї, який пояснив особливості своєї роботи та згадав, що був студентом агрономічного відділення нашого навчального закладу та успішно закінчив його.  
     На заводі вторинного виноробства, де готову продукцію розливають у пляшки, спеціаліст по винному туризму Роман Чегіль провів екскурсію по виносховищах, де витримується більше 2 млн. літрів вина та пояснив, які умови потрібні для витримки кожної марки вина.

     Викладачі на власні очі побачили промислову лінію розливу вина у пляшки. Далі, відповідно до плану екскурсії, присутні побували на дегустації винних виробів підприємства, де мали змогу оцінити якість продукції і обрати краще вино за власним смаком.
     В процесі дегустації було представлено 12 марок вина: Савіньйон (біле сухе), Трамінер (біле сухе), Черсегі (біле сухе), Розе (рожеве сухе), Каберне (червоне сухе), Muskotaiy (біле мускатне н/с), Ватефляй (червоне кошерне н/с), Кагор Закарпатський (червоне десертне), Троянда Карпат (біле десертне марочне), Розе грепфрут (рожеве н/с).

     Співробітництво з таким передовим господарством є дуже корисним при підготовці сучасних фахівців. Це дасть змогу студентам коледжу проходити виробничу практику на кращому виноробному підприємстві краю.

     Всі присутні зробили загальний фотознімок на згадку.

Ольга Гудзовата

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook