Перший семінар «Відкрита наука і розвиток наукової кар'єри»: поділитись власним записничком, створеним у G Keep

12 жовтня 2017 року

11 жовтня старший викладач кафери фармакології та токсикології, к. вет. н. Деркач Ірина Михайлівна взяла участь у першому семінарі «Відкритий доступ до публікацій» циклу «Відкрита наука і розвиток наукової кар'єри», проведеного на базі факультету інформаційних технологій. Організацією семінарів займається кафедра інформаційних і дистанційних технологій та науково-дослідна частина НУБіП України у співпраці з європейським проектом FOSTER з розвитку навчальних і освітніх програм з відкритої науки.
Слід відзначити високий рівень даного заходу. Так, уже першу доповідь презентовано менеджером EIFL Іриною Кучмою, яка є представником міжнародної організації, займається доступом до відкритої інформації та часто головує на подібних тренінгах. Дуже цікавою була інформація стосовно того, як можна шукати наукову літературу у відкритому доступі, не порушуючи авторських прав, отримати безкоштовний доступ до наукової інформації і відкрити для доступу свої роботи, зробити їх більш видимими, а цим, у свою чергу, збільшити власну кількість цитувань та підвищити вплив своєї роботи тощо.


Атмосфера семінару – доброзичлива і відкрита. Завідувач кафедри інформаційних і дистанційних технологій Олена Кузьмінська зазначила, що навчання – корпоративне, тобто за допомогою корпоративної пошти і онлайн сервісів, та практично орієнтоване.


Учасникам надійшли електронною поштою необхідні для роботи матеріали, які розміщені у G Classroom. Запропоновано попрацювати спільно з колегами та вже є домашнє індивідуальне завдання – поділитись власним записничком, створеним у G Keep.


Наприкінці заняття можна було задати питання та висловити свої враження, пропозиції.
Дуже дякуємо організацію таких семінарів та з нетерпінням чекаємо наступного.
 

Ст. викл. кафедри фармакології та токсикології,
к. вет. н. Деркач І.М.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook