Відчувати себе господарями, працювати системно

11 жовтня 2017 року

 11 жовтня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада, присвячена питанням енергозбереження та поточній життєдіяльності університету. У вступному слові ректор зупинився на кількох викликах сьогодення. Швидкоплинне життя вимагає частіше проводити зустрічі з деканами факультетів і директорами ННІ, тому були внесені зміни до регламенту роботи ректорату. Відтепер кожної останньої п’ятниці місяця о 14-00 проходитиме нарада-планування за участі членів ректорату, керівників структурних підрозділів і служб. Також ректор вкотре наголосив на дотриманні трудової дисципліни: має працювати принцип рівнонапруженості, керівники всіх рівнів повинні відчувати себе господарями, діяти системно.

 
На разі ми входимо у фазу найбільшого споживання енергоресурсів, зазначив перший проректор Ігор Ібатуллін. І якщо раніше подібні наради проводилися радше для інформування, аналізу, то віднині до відповідальних осіб, які не справлятимуться із посадовими обов’язками, будуть вживатися санкції. Порівняно з аналогічним періодом 2016 року вдалося на 13% зменшити споживання енергоресурсів у фізичних вимірах, хоча є певні перевитрати води і природного газу. Систематизована інформація, аналітика, пам’ятки і роз’яснення, а також уся інформація, яка стосується енергозбереження буде розміщуватися в спеціально створеному розділі офіційного сайту університету.
 
 
 
Що ж до пожежної безпеки, то Ігор Ібатуллін проінформував про наказ Міністерства освіти і науки, який містить 16 пунктів щодо поліпшення ситуації і посилення контролю в цій сфері. Проте ще раніше було видане розпорядження ректора і комісія перевірила стан протипожежної безпеки в університеті. В найкоротші терміни виявлені недоліки повинні бути усунуті, а серед студентства і співробітників проведена широка інформаційна кампанія.
 
Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про рішення кадрової комісії стосовно прийому на роботу допоміжного персоналу на частину ставки, зокрема з числа студентів. З керівниками структурних підрозділів домовлено переглянути кандидатури і працевлаштовувати фахівців, лаборантів на повну ставку. Це дасть можливість зберегти фонд оплати праці, оскільки за діючим законодавством податок на доходи сплачюється з розміру мінімальної зарплати, а не з фактично нарахованих доходів.
 
 
Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про заключення додаткових угод зі студентами другого-четвертого курсів та першого курсу магістратури щодо індексації вартості навчання. Повільно ця робота ведеться на факультетах захисту рослин, біотехнологій та екології, агробіологічному та в ННІ лісового та садово-паркового господарства.
 
 
 
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проінформувала про новий порядок акредитації освітніх програм.
 
На завершення була заслухана інформація першого проректора Ігоря Ібатулліна щодо підготовки ювілейного видання до 120-річчя університету: до 30 жовтня повинна бути надана інформація про структурні підрозділи, а з 19 по 26 жовтня відбудеться фотографування колективів кафедр.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook