Топ-менеджер зернового ринку Борис Приходько поділився секретами успішної роботи з магістрами спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

11 жовтня 2017 року

     На кафедрі біржової діяльності і торгівлі у перший тиждень жовтня пройшла серія зустрічей з провідними практиками і роботодавцями. Одним з цікавих доповідачів став Борис Приходько, який по праву вважається одним з кращих топ-менеджерів на вітчизняному ринку зернових. Він розпочав свій професійний шлях як військовий, потім працював менеджером із закупівлі та продажу сільськогосподарської продукції – аж до голови правління товариства «Державної продовольчо-зернової корпорації України». Крім того, був керуючим партнером консалтингового агентства «Tradeadvisor», а тому є провідним експертом з управління ціновими ризиками на ринку зернових.

     Відразу після знайомства з нашими студентами він зазначив, що для них у нього є дві новини. Перша – хороша, адже обрана ними спеціальність є затребуваною в нинішніх умовах нестабільності ринків і посилення ризиків господарської діяльності суб’єктів аграрного ринку. Фахівці, які здатні розробляти ефективні стратегії торгівлі аграрною продукцією, здійснювати аналітику товарних ринків, використовувати біржові інструменти в мінімізації цінових ризиків мають значні конкурентні переваги на ринку праці.
     Друга ж полягає в тому, що успішність діяльності на аграрних ринках залежить від тяжкої праці над собою і вимагає постійного вивчення, аналізу ринку, системності в роботі та мобільності і, звичайно, знання іноземної мови.

     Спікер акцентував увагу на тому, що успіх у досягненні поставлених цілей студентів буде залежати від їхньої особистої наполегливості та бажання до формування теоретичних і практичних складових обраного фаху. При цьомунавчання у НУБіП – університеті з хорошою матеріальною базою та високим рівнем викладацького складу - їм допоможе. Адже саме на кафедрі біржової діяльності і торгівлі у свій час Борис Приходько також проходив курси з підготовки брокерів для роботи на організованому аграрному ринку.
   Гість навів основні переваги у використанні торгових стратегій з управлінням цінових ризиків, а також зазначив, що багато вітчизняних товаровиробників не маючи практичного досвіду в даному напрямі потребують залучення спеціалістів, які б надали професійну чи консалтингову допомогу. У сучасних умовах процеси ціноутворення на світовому ринку значно корелюють з формуванням цін на внутрішньому ринку, тому володіння методами аналізу біржових котирувань надає можливість правильно формувати стратегії виробництва і збуту сільськогосподарської продукції.

     Під час зустрічі студенти активно ставили питання, пов’язані із специфікою здійснення аналітичної роботи на ринку зернових і олійних культур, регулюванням біржової торгівлі в Україні, розробкою цінових стратегій.

     Зацікавлені слухачі довго не хотіли відпускати гостя, тому ми вирішили запросити його провести ще кілька занять. А найактивніші студенти будуть залучені до нових проектів Бориса Приходька.

Надія Резнік,
завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі,
Валентина Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook