Агробіологи знайомляться з можливостям бази Web of Science

11 жовтня 2017 року

     Пройшли збори науково-педагогічних працівників агробіологічного факультету. На них розглянули використання наукометричних баз в навчальній і науковій роботі, формування електронних навчальних курсів дисциплін, організацію курсів підвищення кваліфікації і профорієнтаційної роботи на факультеті.
     Декан Віктор Забалуєв представив представника відділу науково-технічної інформації Вікторію Кирилюк, яка провела семінар, присвячений можливостям бази Web of Science під час наукового пошуку та популяризації власних наукових досліджень.

     Платформа WoS дозволяє провести аналіз дослідження, бути в курсі останніх досліджень, підготувати швидко і якісно літературний огляд, знайти журнал для опублікування, швидко і вірно оформити список літератури, знайти престижні конференції та семінари за тематикою, а також роботи передових вчених за цікавою тематикою досліджень.
     Вікторія Кирилюк познайомила також з базовими можливостями Web of Science під час підготовки літературного огляду за тематикою дослідження, створенням власної бібліотеки в EndNote, вибором журналу для публікації і оформлення списку літератури у «3 кліки».

     Про організацію профорієнтаційної роботи на факультеті виступив Віктор Забалуєв, який наголосив: не можна гаяти часу, вже зараз потрібно шукати майбутнього абітурієнта. Для цього потрібно поглиблювати співпрацю з Малою академією наук, повідомив про домовленість з керівниками районних відділів освіти про створення трьох центрів регіональних підготовчих курсів. Та запропонував призначити відповідальним за профорієнтаційну роботу на факультеті доцента кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександра Цизя.

     Олександр Цизь у свою чергу вже представив присутнім свої пропозиції стосовно ведення профорієнтаційної роботи.

     Декан також зупинився на обов’язковому створенні електронних навчальних курсів з дисциплін на базі платформи eleаrn і зазначив, що є домовленість з ННІ післядипломної освіти про організацію курсів підвищення кваліфікації.

Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook