Перше науково-практичне виїзне заняття «Агрохімсервіс у точному землеробстві» від AgriLab

10 жовтня 2017 року

     10 жовтня 2017 року на базі ТОВ «Біотех» пройшло перше науково-практичне виїзне заняття «Агрохімсервіс у точному землеробстві». Це частина спільного проекту AgriStart нашого партнера компанії AgriLab і НУБіП, що передбачає ознайомлення студентів університету з найновішими досягненнями у цій царині.

     Взяти участь у ньому зголосилися стільки бажаючих, що організаторам багатьом довелося відмовити. Тими ж, кому пощастило, стали третьокурсники і магістри агробіологічного факультету, а також студенти факультетів землевпорядкування і… гуманітарно-педагогічного, які у майбутньому стануть викладачами технікумів і коледжів, та їхні ровесники з аграрних вишів Харкова і Кропивницького.

 

 

     Програма передбачала практичні кейси від експертів AgriLab та майстер-класи із застосування сучасних технологій. Теоретична частина семінару, що пройшла в університеті, включала такі теми, як існування неоднорідностей у межах поля як основна концепція точного землеробства, зонування і картування властивостей поля. А практична відбулася в полях господарства.

    Заняття, організоване кафедрою агрохімії та якості продукції рослинництва і AgriLab, мало за мету на практиці ознайомити старшокурсників і магістратури з елементами технологій точного землеробства. Наші студенти мали нагоду власноруч відібрати зразки грунту автоматизованим пробовідбірником з GPS-прив’язкою, вимірювали твердість грунту сучасними сенсорними приладами, використовували дрони для оцінки неоднорідностей поля, розповідає завідувач кафедри Анатолій Бикін. Все це, безумовно, сприятиме їхньому професійному зростанню, адже одна справа лекція, а друга – працювати в полі з тим же пентрометром з GPS-прив’язкою чи побачити в роботі мобільну лабораторію AgriLab.

     А завершила заняття вікторина, яка включала питання з тематики почутого і побаченого. Абсолютним переможцем у ній стала магістр-агрохімік першого року навчання Анастасія Іващук.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook