Топ-менеджер зернового ринку Борис Приходько поділився секретами успішної роботи з магістрами спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

9 жовтня 2017 року

  На кафедрі біржової діяльності і торгівлі у першу неділю жовтня організовано серію зустрічей студентів з провідними практиками і роботодавцями. Основною метою є підвищення практичної складової якісної підготовки майбутніх фахівців спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», а також посилення конкурентних переваг наших випускників на ринку праці.


    Одним з цікавих доповідачів став Борис Григорович Приходько, який вважається одним з кращих топ-менеджерів на вітчизняному ринку зернових. Він пройшов свій трудовий шлях від військового, а потім менеджера із закупівлі та продажу сільськогосподарської продукції – до голови правління Товариства «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (з вересня 2015 р. по грудень 2016 р.). Крім того, був керуючим партнером консалтингового агентства «Trade advisor», тому вважається провідним експертом з управління ціновими ризиками на ринку зернових.


Відразу після знайомства з нашими студентами він зазначив, що для них у нього є дві новини.
Перша – хороша, адже обрана ними спеціальність є затребуваною в нинішніх умовах нестабільності ринків і посилення ризиків господарської діяльності суб’єктів аграрного ринку. Фахівці, які здатні розробляти ефективні стратегії торгівлі аграрною продукцією, здійснювати аналітику товарних ринків, використовувати біржові інструменти в мінімізації цінових ризиків мають значні конкурентні переваги на ринку праці.
Друга новина полягає в тому, що успішність діяльності на аграрних ринках залежить від тяжкої праці над собою і вимагає постійного вивчення, аналізу ринку, системності в роботі та мобільності і, звичайно, знання іноземної мови.
Борис Приходько акцентував свою увагу на тому, що успіх у досягненні поставлених цілей студентів буде залежати від їх особистої наполегливості та бажання до формування теоретичних і практичних складових обраного фаху. При цьому, НУБІП України має хорошу матеріальну базу та високий рівень викладацького складу, який їм допоможе. Адже, саме на кафедрі біржової діяльності і торгівлі у свій час Борис Приходько також проходив курси з підготовки брокерів для роботи на організованому аграрному ринку.
Гість навів основні переваги у використанні торгових стратегій з управлінням цінових ризиків, а також зазначив, що багато вітчизняних товаровиробників не маючи практичного досвіду в даному напрямі потребують залучення спеціалістів, які б надали професійну чи консалтингову допомогу. У сучасних умовах процеси ціноутворення на світовому ринку значно корелюють з формуванням цін на внутрішньому ринку, тому володіння методами аналізу біржових котирувань надає можливість правильно формувати стратегії виробництва і збуту сільськогосподарської продукції.

Під час зустрічі студенти активно ставили питання, пов’язані із специфікою здійснення аналітичної роботи на ринку зернових і олійних культур, регулюванням біржової торгівлі в Україні, розробкою цінових стратегій.

Наприкінці зустрічі колектив кафедри біржової діяльності і торгівлі обговорив можливі напрями співпраці. У результаті значної зацікавленості студентів, які довго не хотіли відпускати гостя, вирішили запросити його до проведення кількох лекційних занять. Крім того, з метою формування практичних навичок в управлінні ціновими ризиками і розробці торгових стратегій найактивніші студенти будуть залучені до нових проектів Бориса Приходька.
 
 
Н. Резнік,

завідувач кафедри

біржової діяльності і торгівлі

В. Яворська,

доцент кафедри

 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook