Наукова бібліотека налагоджує співпрацю з колегами із Острозької академії

9 жовтня 2017 року

     Працівники наукової бібліотеки з робочим візитом відвідали Національний університет «Острозька академія», що є найстарішим вищим навчальним закладом України та Східної Європи.

   Цей навчальний заклад було засновано у 1576 році князем Василем-Костянтином Острозьким. В основу діяльності Острозької академії було покладено традиційне для середньовічної Європи, однак цілком незвичне для українського шкільництва, вивчення семи вільних наук (граматики, риторики, діалектики, арифметики, геометрії, музики, астрономії), а також вищих наук: філософії, богослів’я, медицини. Спудеї Острозької академії опановували п’ять мов: слов’янську, польську, давньоєврейську, грецьку, латинську.

   Тож наше знайомство з Острозькою академією розпочалось із відвідин музею. Під час екскурсії ми мали змогу оглянути експозицію історії Острозької академії, студентсько-викладацький храм преподобного Федора Острозького, експозицію історії приміщень сучасної Острозької академії, підземелля монастирського костелу 1775-1832 рр., із похованнями, а також підземну художню галерею.

   Цікавою та насиченою була також зустріч із колегами бібліотекарями Острозької академії. Спочатку директор книгозбірні Юрій Костюк провів екскурсію науковою бібліотекою та розповів про основні завданнями, над якими сьогодні працює весь колектив. Слід відмітити, що під час зустрічі також було підписано договір про співробітництво між бібліотеками НУБіП України та Острозької академії, а саме про безкоштовний книгообмін науковими та навчальними виданнями між нашими навчальними закладами. До речі, книгами наші книгозбірні обмінялись того ж дня, що поклало початок співпраці між нашими бібліотеками.

  

    Однак на цьому наша подорож не завершилась, адже ми мали змогу відвідати Замкову гору, на якій розташовані найдавніші і найцікавіші споруди XIV- XVI століття, а саме: Вежу муровану, Круглу башту та Богоявленський собор.

  

   Загалом, отримавши неймовірні позитивні враження від побаченого, хочемо висловити вдячність керівництву університету за надану можливість відвідати Національний університет «Острозьку академію» загалом та наукову бібліотеку цього навчального закладу зокрема.

Кіщак Тетяна, 
директор наукової бібліотеки
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook