Інтерв'ю Наталії Вариводи - студентки магістратури спеціальності «Науки про освіту» (спеціалізація «Педагогіка вищої школи»)

5 жовтня 2017 року

Чому ти  вирішила здобувати ступінь магістра саме в НУБіП на гуманітарно-педагогічному факультеті?

На гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП навчається моя знайома, вона мені і порадила здобувати ступінь магістра саме в цьому ВНЗ. Вже з перших днів навчання  я дійсно переконалася у тому, що тут я зможу отримати ті знання та уміння, які знадобляться мені у майбутній професійній діяльності, адже потужний професорсько-викладацький колектив – це команда справжніх професіоналів, які прагнуть знайти індивідуальний підхід до кожного студента і розкрити його потенціал повною мірою.

Яку тему магістерського дослідження ти обрала?

Тема моєї магістерської роботи – «Виховання моральних якостей у студентів засобами мистецтва».  Вибір теми для дослідження був зумовлений тим, що на момент вступу до магістратури у мене вже була повна вища освіта за спеціальністю «Початкова освіта» та був досвід роботи з дітьми, зокрема досвід виховання дітей за допомогою засобів мистецтва. Порадившись з науковим керівником, завідуючим кафедрою педагогіки Сопівником Русланом Васильовичем, ми вирішили дослідити процес виховання моральних якостей у студентів.  Проблема морального виховання молодого покоління дуже актуальна на даному етапі існування нашої держави, адже від того, яких громадян ми виховаємо, залежить майбутнє  України в цілому і кожного з нас окремо.

Які твої плани на майбутнє?

Під час навчання, проходження практик я впевнилася в тому, що зробила правильний вибір професії, а отримані знання допоможуть мені  стати професіоналом своєї справи. Тому після отримання диплому магістра за спеціалізацією «Педагогіка вищої школи» планую продовжити навчання у аспірантурі та працювати викладачем.

Які викладачі вплинули на твій світогляд, бажання навчатися?
Для мене та одногрупників найбільше запам’яталися лекції ректора НУБіП Станіслава Миколайовича Ніколаєнка. На його заняттях ми не просто отримували нові знання, ай дізналися багато цікавого про систему освіти в Україні та світі так би мовити, з перших вуст, адже  наш ректор є членом-кореспондентом НАПН України та пройшов шлях від простого викладача до міністра освіти і науки України.

Не менш цікавими та надзвичайно пізнавальними були лекції доктора філологічних наук, професора, декана гуманітарно-педагогічного факультету Шинкарука Василя Дмитровича, який ділився з нами своїм досвідом і водночас був прикладом для студентів,  вчив бути Людьми, цілеспрямованими у професійній діяльності та толерантними у повсякденному спілкуванні.

До кого звикладачів можеш звернутися за порадою, можливо, не лише професійною, а й дружньою?

Справжньою «другою мамою» для студентів нашої групи є наш наставник, доцент кафедри педагогіки Леся Миколаївна Маценко, надзвичайно чуйна та толерантна людина. Вона завжди в курсі всіх подій, що відбуваються у житті групи, завжди підтримає, допоможе і добрим словом і ділом.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook