Live Life Education – вивчення англійської мови на реальних експозиціях

5 жовтня 2017 року

Комунікативна мовленнєва компетентність студентів НУБіП України багато в чому залежить від форм навчальних занять, тому, переймаючи досвід іноземних колег British Council, які зосереджують увагу на вивченні професійної англійської мови, науково-педагогічні працівники кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей намагаються зробити навчальний процес студентів цікавим, корисним і професійно-орієнтованим. Тож, виставка Старих автомобілів «Old Car Land 2017», що проходила із 29.09.2017 по 02.10.2017 на базі Державного музею авіації України імені О.К. Антонова, стала нагодою для доцентів кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Яременко Н.В., Пономаренко О.Г., Березової Л.В.для проведення науково-практичного виїзного заняття.  Залучивши студентів механіко-технологічного факультету і факультету конструювання і дизайну в англомовне середовище, на нестандартному занятті вивчали тему «Types of transport. Transport of the past and transport of the future» на реальних прикладах (понад 900 раритетних, ексклюзивних автомобілів, бойової техніки, близько 100 літаків і гелікоптерів). На виставці були представлені й легендарні танки Т-34, Т-55, Т-76 та інша бойова техніка. На прикладах представленої техніки студенти мали змогу закріпити отримані теоретичні знання, попрактикувати іншомовну професійну лексику (інструменти, механізми, види двигунів тощо).

 

Використовуючи комунікативну методику, викладачі пропонували студентам називати типи транспорту англійською мовою, обладнання, його технічні характеристики, способи використання й збирання; провели гру «Вгадай авто за зазначеними характеристиками та знайди його на виставці». Студенти-механіки і студенти-конструктора порівнювали технічні властивості старих і нових автомобілів фаховою англійською мовою, що були також представлені на виставці провідними автомобільними операторами.

Майбутні фахівці технічних спеціальностей із цікавістю спостерігати за конкурсами та змаганнями водійської майстерності, перегонів, а також ознайомилися з роботами з автотюнінгу, масштабними реконструкціями.

Під час фестивалю студенти зустрілися із українським гонщиком Сергієм Маліком та його легендарним мотоциклом і взяли в нього ексклюзивне інтерв’ю англійською мовою. 

Інші типи транспорту можна було закріпити англійською мовою за допомогою музейних експонатів на прикладі великої кількості літаків і гелікоптерів.

Студенти поділилися неймовірними й незабутніми враженнями про виставку, обговоривши подію з усіма одногрупниками на наступних заняттях англійської мови за професійним спрямуванням, і підготували цікаві презентації з власним фотозвітом.

Пономаренко Оксана,
Березова Людмила,
доценти кафедри англійської мови 
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook