Година-екскурсія на тему: «Твоя професія»

20 вересня 2017 року

Процес виховання гармонійно розвиненої особистості в сучасному суспільстві -найбільш складна і відповідальна діяльність.

Трудове виховання виступає одним із чинників всебічно-гармонійного розвитку особистості, тому цінувати людину необхідно передусім за рівнем сформованості моральних та професійних здібностей.

Саме для розвитку та пізнання своєї професії студенти груп Л-21, Т-21 «Лісове господарство», «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» з куратором - Мартишевською В.Г. провели виховну годину-екскурсію на тему: «Твоя професія» та зустрілися з працівниками Ніжинського лісового господарства Коляжинського лісництва (с. Браниця). Дуже цікавою та змістовною була розповідь про роботу лісництва та лісника. Студентів зацікавили розсадники та форми вирощування сосни звичайної та дуба. Багато чого дізнались про живність, яка є в лісі. Зрозуміли, що лісник окрім охорони лісу, бере участь у всіх лісогосподарських роботах, а саме: займається розведенням та відновленням лісу, збиранням насіння, доглядом за ґрунтом і станом дерев, проведенням меліораційних робіт, розведенням лісових звірів (дбає про умови їхнього життя, забезпечує їх кормом, будує годівниці).

Студенти переконались, що для успішної професійної діяльності ліснику необхідні ґрунтовні знання із загальноосвітніх дисциплін, таких, як біологія, хімія, фізика, креслення, географія. Лісник має досконало знати ліс, щоб добре в ньому орієнтуватися. Він повинен володіти і такими якостями, як комунікабельність, організованість, відповідальність.
Робота в лісі передбачає не лише насадження багаторічних дерев та створення лісового масиву. Це ще і повсякденна охорона лісових угідь, облік усього, що з ними пов’язано, технологія лісозаготівлі та деревообробки, транспортування, виготовлення певних видів продукції тощо.

Мабуть, кожен із нас чув крилатий вислів: «Ліси – це легені планети», а також про те, що з кожним роком площа лісів зменшується через хижацьке ставлення людей до природи, яка дає все необхідне для існування життя. Тому для того, аби життя на нашій планеті тривало, нам потрібні ліси, а деревам необхідний помічник – лісник.

З гарним настроєм повернулись студенти до рідного коледжу, де продовжуватимуть вивчати особливості лісового господарства. 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook