Співробітники кафедри - активні учасники "Наукових пікніків"!

26 вересня 2017 року
Парк ім. Т.Г. Шевченка

    У суботу 23 вересня Парк імені Т.Г. Шевченка вже вшосте перетворився на лабораторію під відкритим небом.

       

   Причиною цьому стали Наукові пікніки, що відбувається по всій країні з 2013 року і покликані популяризувати науку. Учасниками цьогорічного фестивалю у Києві стали понад 40 команд експериментаторів, зокрема: Clever Kids, Творча лабораторія "5 НАУК", Комп’ютерна Академія ШАГ, Інститут біохімії імені О.В. Паладіна НАН України, Brain&Heart, НМУ ім. О.О. Богомольця, Інститут зоології НАН України тощо. Свято науки пройшло за підтримки Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Шевченківського району, Київського молодіжного центру та компанії Дніпролаб. Метою ж проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків.

      

 Вже традиційно до участі у святі науки долучились і молоді вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України. Команда від нашого університету поєднала молодих учених від різних структурних підрозділів: старші викладачі кафедри ботаніки Олександра Лещенко і Андрій Чурілов, асистент кафедри анатомії та гістології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка факультету ветеринарної медицини Олексій Мельник, доцент кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Олена Семенко, студентка ОС «Магістр» ветеринарного факультету Оксана Поладова, асистент кафедри радіобіології та радіоекології Володимир Іллєнко, молодший науковий співробітник Неля Шпирка, аспірант Юлія Рубан, старший науковий співробітник Катерина Шаванова та асистент кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики Наталія Нестерова.
 
   
 
  Наталія Нестерова залучила глядачів до проведення паперової хроматографії пігментів рослин. Маленькі дослідники змогли власноруч приготувати спиртовий екстракт пігментів з різних видів рослин, нанести його на хроматографічну смужку паперу і помістити у камеру із розчином бензину. Успіхи у виконанні досліду, усмішки на обличчях юних науковців та щира зацікавленість старшого покоління дає нам надію через кілька років (а для когось, десятків років!) побачити їх вже у якості студентів нашого університету!
 
    
  
Ольга Анатоліївна Бойко,
завідувач кафедри
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook