Науковці кафедри паразитології та тропічної ветеринарії взяли участь у роботі XVI міжнародної конференції Українського наукового товариства паразитологів

25 вересня 2017, 15:00

 

З 18 по 21 вересня 2017 р. у славному місті Львові на базі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького проходила XVI міжнародна конференція Українського наукового товариства паразитологів.

Українське наукове товариство було засновано у 1945 році на Першій науковій конференції паразитологів УРСР (Київ, грудень 1945 р.) за участю фахівців трьох основних напрямків паразитологічної науки – біологічного, медичного і ветеринарного. Основним завданням УНТП було і залишається об’єднання фахівців на професійній основі для координації і розробки актуальних проблем паразитології, пропаганди нових знань. Відповідно до статуту товариства через кожні чотири роки проводяться наукові конференції, де науковці-паразитологи біологічного, медичного і ветеринарного спрямувань доповідають про результати наукових доробок, діляться планами майбутніх наукових пошуків, дискутують з питань морфології, біології, систематики паразитичних організмів.
Ось і цьогоріч у роботі XVI міжнародної конференції Українського наукового товариства паразитологів взяли участь науковці кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Національного університету біоресурсів і природокористування України. Зокрема, завідувач кафедри, доктор ветеринарних наук, професор Сорока Н.М., професор кафедри, доктор ветеринарних наук Прус М.П., кандидати ветеринарних наук, доценти кафедри Семенко О.В., Галат М.В., Пашкевич І.Ю., Слободян Р.О. Робота конференції була побудована таким чином, що у перший день проходило пленарне засідання, де науковці мали змогу прослухати фундаментальні доповіді з актуальних проблем загальної, медичної та ветеринарної паразитології. Зокрема, на пленарному засіданні з науковими доповідями виступили професор Сорока Н.М. (тема доповіді «Актуальні питання хвороби Лайма») та професор Прус М.П. (тема доповіді «Кровопаразитарні хвороби коней в Україні»).

 

Наступні дні проходили секційні засідання, та були виставлені постерні доповіді, у роботі яких активну участь взяли науковці кафедри. Слід відмітити, що до участі у конференції були запрошені науковці-паразитологи зарубіжних країн, зокрема Білорусі, Словаччини, Польщі, Грузії, США, Латвії, Естонії.
Паразитологи кафедри паразитології та тропічної ветеринарії щиро вдячні організаційному комітету за блискучу організацію і проведення конференції, а колегам-львівянам за гостинність. Найбільша подяка ректору Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, доктору ветеринарних наук, професору-паразитологу Стибелю В.В. і зичимо йому міцного здоров’я, подальших успіхів, наснаги, а навчальному закладу, який він очолює – процвітання.

Професор кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії М. Прус



 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook