Студент в ролі викладача: досвід філософії

25 вересня 2017, 8:36

 «Філософія є найважливішим предметом, 
тому що всі інші предмети мають сенс тільки 
відносно їх філософських імплікацій»
(Дж. Серл)

 

Сьогодні нагальною потребою є формування певної філософської позиції, яка сприятиме порозумінню представників різних культур, релігій, держав. Сучасна освіта не є ізольованим зусиллям, але вона має бути «вбудована» в більш широкий філософський контекст. Важливою складовою пізнавальної активності, розвитку компетентності, навичків ефективного лідерства є філософська рефлексія. Заняття філософією культивують людську силу без жорстокості, впевненість в собі без зарозумілості, співчуття без слабкості.

«Сміливість думати самостійно» має стати гаслом, написаним на стіні кожного університету. Філософія не потребує ніякого іншого обґрунтування і виправдання свого існування, аніж ті задоволення і насолоди, які вона привносить в життя людини. Це винагорода сама по собі, і саме філософія може бути «перепусткою» до успішного життя.

Студентки 2 курсу економічного факультету Діна Гончарук і Анастасія Галіцька та студентки 2 курсу факультету аграрного менеджменту Іванна Гриценко і Тетяна Степанюк випробовували себе у ролі викладачів філософії. У ролі студенток, поряд з іншими членами груп, виступили доцент кафедри філософії, кандидат філософських наук, Тетяна Вікторівна Данилова і доцент кафедри філософії, доктор філософських наук, Світлана Володимирівна Сторожук.

Тетяна Данилова,
Світлана Сторожук,

доценти кафедри філософії

 

 
 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook