Генеральний директор благодійного фонду «Інноваційні технології майбутнього» Володимир Вовк – студентам факультету аграрного менеджменту: Як поєднати розвиток креативного і системного мислення?

20 вересня 2017 року

      20 вересня 2017 року за ініціативою кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту відбулася лекція на тему «Креативне мислення» Володимира  Вовка – генерального директора благодійного фонду Георгія Логвинського «Інноваційні технології майбутнього», діяльність якого спрямована на сприяння розвитку освіти в Україні.

     Володимир Вовк – експерт UMBELBS, у активі якого більше 15 років креативного підходу до навчання у провідних ВНЗ України (НАУ, НУХТ), доктор філософії, соціальний інженер.

     На лекції для студентів спеціальності «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» 4 курсу факультету аграрного менеджменту були розкриті питання ефективності нестандартних підходів при вирішенні стандартних проблем, які дають можливість розвивати креативне мислення у керівників різних рівнів та підприємців.

     Сучасний світ стрімко змінюється і щоб досягти в ньому успіху, потрібно постійно розвиватися.  Особливо, коли мова йде про бізнес. Здавалося б, креативне мислення і системне мислення – два зовсім різних типи, які складно поєднати. І все ж, це – дві половинки одного цілого, які рівноцінно необхідні сучасному керівникові.

     Креативне мислення дозволяє: швидко приймати нестандартні рішення; продукувати нове, ґрунтуючись на минулому досвіді;  ефективніше мотивувати команду і добиватися кращих результатів. Креативне мислення – процес, що веде до принципово нових відкриттів, підходів, стрімкого професійного зростання.

     Системне мислення дозволяє вибудовувати бізнес поступово, без зайвих ризиків: структурувати ідеї і покроково їх втілювати; ефективно планувати. Системне мислення – це робота з інформацією, її ефективне використання в у бізнесі.

     Як поєднати розвиток креативного і системного мислення?

     Саме на це питання отримали відповідь студенти.

     Кризи і конкуренція вимагають від бізнесу нестандартних рішень, але, в той же час – організованості в їх розробці та ефективного управління у реалізації. Поєднати креативне мислення і системне мислення – це значить, перш за все, аналізувати і структурувати свої ідеї, створити покроковий план, підводити підсумки всіх кроків, які ви робите на шляху до своєї мети.

 

     Під час лекції розгорнулась цікава дискусія між лектором та студентами.

Тетяна Мостенська


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook