Молодь крокує до «Горизонту 2020»

22 вересня 2017 року

19–20 вересня 2017 р. старші викладачі кафедри фармакології та токсикології к. вет. н. Деркач Ірина Михайлівна та к. фарм. н. Тимошик Юлія Василівна взяли участь у тренінгу-семінарі з особливостей подання та написання грантової заявки, який був поєднаний з  інформаційним днем «Основні конкурси 2017 року за напрямом «Харчова безпека та стале сільське господарство» і «Клімат та ефективність використання ресурсів». Захід відбувався у рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка».
Метою проведеного заходу було відпрацювання навичок підготовки грантових заявок та поширення знань щодо конкурсів та засад участі у наукових консорціумах для здійснення досліджень науковою спільнотою аграрних ВНЗ України.


Молоді науково-педагогічні працівники кафедри відзначили високий рівень тренінгу, актуальність його завдань та програму. Так, 19 вересня, у вівторок після вітального слова Демешкант Наталії Андріївни, керівника НКП при НУБіП України за тематичним напрямом «Харчова безпека стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» і Бондаренка Сергія Івановича, керівника групи супроводу міжнародних проектів НУБіП України, та знайомства з присутньою аудиторією, була презентована надзвичайно цікава інформація Симочко Таїсії Михайлівни, керівника НКП України за тематичним напрямом «Харчова безпека стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» при Ужгородському національному університеті.

Хоча доповідач назвав свій матеріал лише «вершиною айсбергу» у поданні грантової заявки, Деркач І.М. та Тимошик Ю. В. відзначили грунтовність і вагомість почутого. Потім була чудова нагода отримані навички застосувати в інтерактивній грі під час майстер-класу з написання грантової заявки, надавалась консультативна допомога експертами-організаторами.
У середу, 20 вересня, «попри всі погодні негативи», як зазначили наші молоді колеги, ними було заслухано три доповіді, корисні і важливі для росту сучасного НПП, який прагне бути мобільним, активним до діалогу з іноземними партнерами, хоче друкувати свої статті у провідних журналах та постіно працює над самовдосконаленням. Зокрема, доповідачами були:
-    к.б.н., спеціаліст з навчання «Інтелектуальна власність та наукові дослідження» Clarivate Analytics Тихонкова Ірина Олександрівна: «Авторські профілі науковця ResearcherID та ORCID. Референс- менеджер EndNote для оформлення списку робіт за заданим форматом»;


-     керівник НКП при НУБіП України за тематичним напрямом «Харчова безпека стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» Демешкант Наталія Андріївна: «Можливості участі українських науковців та студентів у реалізації проекту EITFood»;


-    керівник регіонального контактного пункту НУБіП України за тематичним напрямом "Клімат і ефективність використання ресурсів" Калачнюк Лілія Григорівна: «Рекомендації щодо використання пошукових наукометричних баз для входження в наукові консорціуми».
Молоді науково-педагогічні працівники Деркач І.М. та Тимошик Ю.В. високо оцінили значущість таких заходів та поділилися набутим досвідом з колегами кафедри та своїми учнями.
Хочемо висловити подяку організаторам проведеного семінару та окрему подяку керівнику НКП при НУБіП України за тематичним напрямом «Харчова безпека стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» Демешкант Наталії Андріївни.
 

Зав. каф. фармакології та токсикології, проф. Духницький В.Б.,
ст. викл. каф. фармакології та токсикології Деркач І.М.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook