НПП механіко-технологічного факультету - Горизонт 2020

20 вересня 2017 року
м. Київ, НУБіП України

 

    19-20 вересня 2017 р. у рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», відбувся інформаційний день, що передбачав семінар-тренінг з написання грантових заявок та науково-практичний семінар«Основні конкурси 2017 року за напрямом «Харчова безпека та стале сільське господарство» і «Клімат та ефективність використання ресурсів».

     Основною метою заходів було відпрацювання практичних навичок роботи над грантовими заявками в наукових консорціумах, а також поширення знань щодо можливостей участі у конкурсах в рамках Європейської програми «Горизонт 2020» .
       Інформаційний день продовжився у формі семінару, програма якого передбачала ознайомлення учасників із основними конкурсами 2017 року за напрямом «Харчова безпека та стале сільське господарство» і «Клімат та ефективність використання ресурсів».
     Було представлено інформацію щодо можливостей участі українських науковців та студентів у реалізації проекту EIT Food – Європейський Інститут Інновацій і Технологій у харчовій сфері (www.eitfood.eu). Метою цього проекту є розвиток стійкого та ефективного харчового сектору шляхом поєднання ланок харчового ланцюга з орієнтацією на споживача та на основі довіри. В рамках EIT Food починаючи з листопада 2017 року будуть оголошуватись цілий ряд конкурсів, прийняти участь в яких можуть також представники України. Йдеться про конкурси агро-стартапів, студентських стипендій, інноваційних наукових проектів тощо.

  

     Традиційно подібні семінари включають рекомендації щодо підготовки наукових публікацій у високорейтингових міжнародних журналах. Цього разу Ірина Тихонкова, спеціаліст з навчання «Інтелектуальна власність та наукові дослідження» Clarivate Analytics представила тему «Researcher ID та ORCID, або звітність без зайвого клопоту».

     Роботу семінару продовжила керівник регіонального контактного пункту НУБіП України за тематичним напрямом "Клімат і ефективність використання ресурсів" Лілія Калачнюк, яка зосередилась на рекомендаціях щодо використання пошукових науко метричних баз для входження у наукові консорціуми.

     Всі матеріали семінару будуть розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України http://nubip.edu.ua/horizon2020.

Інформацію розмістив заступник декана з наукової роботи МТФ Іван Роговський

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook