Тренінг «Безпека і якість харчових продуктів та перспективи виходу української продукції на Європейський ринок»

30 травня 2017, 1:48
УЛЯБПТ АПК смт. Чабани Київської області

З метою впровадження в освітній процес вимог Європейської моделі оцінювання якості та безпеки харчових продуктів, розширення науково-інформаційного обміну, презентацій новаторських ідей у підвищенні конкурентоспроможності продукції АПК на базі Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК (смт. Чабани Київської області) відбувся тренінг «Безпека і якість харчових продуктів та перспективи виходу української продукції на Європейський ринок».

 

Від кафедри гігієни тварин та санітарії імені професора А.К. Скороходька тренінг відвідали Кучерук Марія та  Димко Роман. 

 

Програма тренінгу включала дві панелі: 1 панель «Системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів відповідно до національного законодавства та міжнародних вимог (модератор Ольга Якубчак)

та 2 панель (Міжнародні вимоги до випробувальних лабораторій та офіційні методи (ISO, EN, IDF, GAFTA, ISTA, CIPAC, OIAV, AOAC тощо) визначення безпечності та якості харчових продуктів і кормів (модератор Валерій Ушкалов). Крім теоретичної була також практична частина, яка включала 5 випробувань: оцінювання якості харчових продуктів за фізико-хімічними та органолептичними показниками; визначення залишків ксенобіотиків, пестицидів, мікотоксинів у харчових продуктах та кормах; молекулярно-діагностичні дослідження на ГМО (якісне та кількісне визначення генетично-модифікованих організмів у сировині, продуктах харчування); хроматографічні та спектральні методи досліджень (фальсифікація молочного жиру немолочним та методи його визначення); оцінка якості продуктів бджільництва.

Злагоджена робота усіх задіяних служб на чолі із працівниками «Науково-методичного центру інформаційно аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» забезпечили високу інформативну та просвітницьку роль тренінгу.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook