Студенти кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій ознайомились з сучасним мистецвом на виставці соціального арт-проекту Parasol

7 вересня 2017 року
м. Київ
7 вересня 2017 року студенти 1, 2, 3 і 4 курсів за фахом Соціальна робота познайомились з роботами художниками-ілюстраторами збірки «Parasol»: Матвія Вайсберга, Андрія Сидоренко, Бориса Єгіазаряна, Олекса Манна, Ігоря Ільїнського, Ірини Ільїнська, Нікіта Тітов, Сергій Бурбело, Владислав Шерешевський, Тарас Бенях, Романа Зілінко, Сергія Алієв-Ковика.
Виставка присвячена проблемам паліативної допомоги. 
Уходят близкие, покинув мир страстей,
Как будто ветер гасит пламя спички.
А мы, как прежде, ждем от них вестей
По старой устоявшейся привычке.
Уход любимых отпоёт весна,
Придут заботы и дела иные,
И только неизменно чудо сна,
Где все они опять со мной живые.
          На виставці демонструються роботи художників–ілюстраторів збірки оповідань і есеїв про боротьбу людини за життя «Parasol». 
         
          У рамках проекту в Ornament Art Space проходить виставка соціального арт-проекту Parasol. 
          
          Parasol соціальний арт-проект, присвячений проблемам паліативної допомоги (підходу, що дозволяє полегшити життя смертельно хворих пацієнтів та їхніх родин).
Головним інструментом проекту є мистецтво, спроможне привернути увагу пересічних до проблем паліативної допомоги.
   У проекті поєдналися і людська емпатія, і доброта, допомога ближньому і необхідність почути іншого, вміння помітити його потреби і психологічна підтримка близьких, і що не менш важливо - можливість відкрити над іншим «парасольку» підтримки, співчуття га розуміння.
  
Під час відвідування виставки презентовано книгу, в якій відверто порушено табуйовану в нашій культурі тему – смерті та останнього періоду життя, підтримки людини близькими та фахівцями у цей непростий період, зрештою, паліативної допомоги як такої.
  
Зібрані роботи показують різні грані людського буття: дитинство, радість, віру, навколишній світ, неприйняття іншого, власне, життя та смерть.
Все, що довкола нас – дуже фактурне і яскраве, але ми не замислюємось про це. Багато речей, людських станів, залишаються непоміченими.
Художники відкривають свою «парасольку» над усіма, хто цього потребує, звертаючи увагу на неповторність світу та на підтримку, яку він спроможний надати.
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook