Міжнародна науково-практична конференція «Відкрите освітнє Е-середовище сучасного університету»

12 вересня 2017 року

     8 вересня 2017 року професорсько-викладацький склад кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті разом зі студентами спеціальності «Соціальна робота» Національного університету біоресурсів і природокористування України прийняли участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Відкрите освітнє Е-середовище сучасного університету», яка проходила на базі Київського університету імені Бориса Грінченка.

     Цікавою виявилась географія учасників, яка об'єднала країни Європи та Азії, схід і захід України, науковців та педагогів-практиків, фахівців з ІТ-технологій та тих, хто впроваджує їх надбання.

     Актуальними і своєчасними були визначені й основні напрями конференції:

  1. Тенденції та стратегії розвитку відкритих освітніх ресурсів.
  2. Формування відкритого освітнього е-середовища університету як фактор підвищення якості освіти.
  3. Проблеми та перспективи взаємодії суб'єктів у відкритому освітньому середовищі в процесі професійної підготовки.
  4. Змішане та дистанційне навчання як спосіб доступу до якісної освіти.
  5. Безперервне навчання – процес і мотивація використання відкритих освітніх ресурсів.

     У дискусійній панелі, присвяченій актуальним питанням розвитку відкритого освітнього середовища, брали участь представники провідних вишів Іспанії, Польщі, Португалії, Словаччини, України.
     З метою розкриття напрямів конференції були проведені майстер-класи, а саме: «Програмування роботів mBot; «Можливості використання LMS MOODLE для формування компетентностей студентів»; «Розширення цифрових можливостей викладача службами, ресурсами Google. Ефективна мобільність»; «Гейміфікація в початковій школі»; «Нова магістерська програма «Управління електронним навчанням».

  

     Неперевершеним став досвід використання системи дистанційного та змішаного навчання з метою формування навичок, необхідних успішному фахівцю, організації пірингового оцінювання, ефект-співпраці студентів в ЕНК. А ознайомлення з розмаїттям служб і ресурсів Google сприяло підвищенню професійній діяльності викладачів. Студентів зацікавило використання цифрових інструментів для проведення досліджень, аналізу результатів власної діяльності, оптимізації роботи, здобуття навичок співпраці в електронному середовищі мобільних додатків.

     Викладачі представили свої доповіді на секціях «Змішане навчання як технологія доступу до якісної освіти», «Формування відкритого освітнього Е-середовище навчального середовища», «Формування ІКТ-компетентності студентів і професорів», «Використання ІКТ для попередження інтернет-залежності».

     Атмосфера конференції сприяла науковому обговоренню сучасних підходів і інформаційних технологій в освіті.

Вікторова Леся Вікторівна,
Завідувачка федри соціальної педагогіки та
Інформаційних технологій в освіті

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook