На юридичному факультеті почав читати лекції знаний науковець, академік Конверський

7 вересня 2017, 10:37

Сьогодні відбулася перша лекція з логіки Анатолія Євгеновича Конверського — видатного українського вченого, філософа, доктора філософських наук, професора, академіка НАН України. Професор А.Є. Конверський прочитав лекцію для студентів-першокурсників юридичного факультету НУБіП України. Знаний український науковець в цьому навчальному році буде передавати свій науковий досвід майбутнім юристам нашого університету. Для майбутніх фахівців у галузі юриспруденції прослухати курс з логіки від такого викладача є водночас і великою честю, і непересічною нагодою зрозуміти сутність та зміст науки про послідовне несуперечливе мислення, про культуру мислення, якою вони обов’язково мають оволодіти.

Адже для юристів ці навички є не просто додатковими знаннями, здатними розширити та збагатити їхній світогляд. Володіння логічним мисленням – це необхідна умова професійної успішності будь-якого юриста. Саме логічність та неспростовність їхніх доведень у професійній діяльності буде показником їхньої високої кваліфікації та успішності на юридичній ниві. Не випадково й професор А.Є. Конверський у своїй лекції навів приклад юридичного парадоксу, відомого ще з античних часів як позов про плату софіста Протагора до свого учня Еватла – так званий софізм Еватла, який допоміг останньому уникнути оплати за уроки, отримані від Протагора.

Сподіваємося, що й для наших юристів уроки видатного майстра своєї справи стануть тим надбанням, яке в майбутньому буде допомагати їм вигравати всі судові справи, за які вони братимуться. Але вони не повторять шлях Еватла та будуть вдячними за уроки від Майстра.

Валентина Культенко,
Ірина Матвієнко,
 кафедра філософії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook