Викладачі кафедри філософії відвідали лекцію від представників Університету Айови (США) Джоді Корнелла та Керол Кінелі

10 вересня 2017 року

В останній день курсу лекцій від представниками Університету Айови (США) Джоді Корнеллом та Керол Кінелі захід відвідали викладачі кафедри філософії.

Оскільки Джоді Корнел не вперше в Україні, то він бачить країну не тільки, як турист. Туристам демонструють лише верхівку айсбергу, але йому вдалося зазирнути глибше. Наприклад, завдяки друзям він навчився митися в тазику! «Чи відрізняється сучасна молоді від тих, кого він бачив тут раніше?» Він звернув увагу на те, що раніше молодь значно охочіше поступалася місцем в транспорті, зараз ж вони лише дивляться у смартфони. Але це відбувається будь-де в світі.

«Чи хотів би він жити в Україні?» Україні – чудова країна, йому дуже тут подобається. Проте його родина і друзі в США, тому він обрав би варіант – 6 місяців тут і шість там. «Як міг би охарактеризувати Україну?» Йому подобаються слова «Ще не вмерла Україні». Пам’ятаючи ї складу історію, починаючи з монголо-татарської навали і до сьогодення, він вбачає в цих словах оптимізм! І сподівається, що майбутнє України буде яскравим і щасливим!

«Що його надихає?» Його надихає молодь, яка зацікавлена в знаннях, у новому. Сьогодні наша молодь отримала можливість подорожувати без віз. Він розуміє, що для цього потрібні гроші. Але сама ця можливість розкриває перед нею нові горизонти. «Які проблеми у вивченні англійської мови у нашої молоді?» Як студенти вимовляють незвичні звуки, скажімо, «th». Єдина можливість вивчити мову – це не боятися говорити, необхідне спілкування.

Щодо стосунків «студент–професор», то Джоді Корнел відповів, що в США вони можуть бути менш формальні, ніж у нас. Принаймні, в буденному спілкуванні. Необхідно пам’ятати, що студент і професор – це рівні фігури. Обидва вони – людські істоти. Американські студенти є активними волонтерами, які допомагають тим, хто цього потребує. Активна життєва позиція високо цінується. В майбутньому це буде плюсом в CV (резюме), оскільки лідерські якості необхідні в будь-якій сфері життя.

Наприкінці лекції завідувач Кафедри романо-германських мов і перекладу О.В. Малихін та завідувач кафедри англійської філології Н.О. Арістова від імені всього колективу подарували Джоді Корнелу та Керол Кінелі публікації кафедр іноземної мови.

Тетяна Данилова,
Андрій Самарський
доценти кафедри філософії

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook