Друга неділя серпня - День працівників ветеринарної медицини України!

13 серпня 2017 року
«День працівників ветеринарної медицини» - національне професійний свято працівників ветеринарії (від лікарів до прибиральників приміщень в лікарнях), який відзначається в Україні кожен рік, у другу неділю серпня.
«День працівників ветеринарної медицини» отримав в Україні статус офіційного державного професійного свята порівняно недавно. З ініціативою його проведення до глави держави звернулося Міністерство аграрної політики України. 1 листопада 2001 року, у столиці України, другий президент України Леонід Данилович Кучма підписав Указ N 1035/2001 «Про працівників ветеринарної медицини», який також передбачав відзна
чати цей день щорічно, у другу неділю серпня.
У президентському указі Леоніда Кучми зокрема йшлося про те, що нове професійне свято в країні вводиться «
через вагомий внесок працівників ветеринарної медицини у забезпечення ветеринарного і епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва та охорони навколишнього середовища ...»
Є стародавнє прислів'я: «Медицина лікує людину, а ветеринарія оберегає людство» і, мабуть, не випадково, третій президент України Віктор Андрієвич Ющенко у 2008 році у своєму святковому зверненні до працівників ветеринарної медицини України, сказав наступні слова: «... ветеринарія безпосередньо впливає на розвиток тваринництва в Україні, підвищення конкурентоспроможності нашого сільського господарства та харчової галузі на світових ринках ... Від результатів вашої роботи залежить безпека продуктів, а значить, і здоров'я людей, що споживають їх ... Упевнений, що Ви і надалі будете прикладати всі зусилля для того, щоб українська ветеринарна наука та практика відповідали найвищим міжнародним стандартам ... »
Вже традиційно, в «День працівників ветеринарної медицини України», керівництво країни і вищі посадові особи України вітають працівників ветеринарної медицини з цим професійним святом, а найбільше відзначені ветеринари нагороджуються почесними званнями, преміями, пам'ятними подарунками, грамотами та подяками керівництва.
В 2017 році День працівників ветеринарної медицини припадає на 13 серпня.
 
За матеріалами Вікіпедії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook