У навчально-дослідних господарствах університету тривають жнива

29 липня 2017 року

 Нині у навчально-дослідних господарствах НУБіП України по-справжньому гаряча пора. Ідуть жнива. Першими їх розпочали у Великоснітинському НДГ ім. О. В. Музиченка. Станом на 27 липня зібрано озиму пшеницю на площі 582 га (а це 92% від посіяної площі), намолочено 2798,4 тонн зерна,  урожайність на рівні 48,1 ц/га. Також розпочато збирання ячменю. З третини від посіяної площі вже зібрано 313,5 тонн зерна. Наразі ж на полях із самого ранку і до пізнього вечора урожай збирають п’ять зернозбиральних комбайнів. Всі допоміжні служби теж працюють злагоджено. 

 
А от в Агрономічній дослідній станції вже завершилося збирання ранніх зернових культур. З площі 333,8 га намолочено 1420,6 тонн зерна, що, до речі, на 317 тонн більше, ніж минулого року. І хоча середня врожайність по господарству цьогоріч трохи нижча (44,4 ц/га), проте половина зерна прийнята на елеватор третім класом. 
 
 
Зібрані ранні зернові і на Дослідному полі. З площі 48,2 га намолочено 178,2 тонн зерна, що на 40 більше, ніж минулого року. Також зібрано насіння ріпаку та кормових трав. 
 
 
 
Одночасно із збиранням зерна йде пресування соломи та звільнення площ під оранку.  У Великоснітинському НДГ ім. О.В. Музиченка  виорано близько 100 га, а в Агрономічній дослідній станції – 50 га площ після збирання ранніх зернових. 
 
Жнивує й НДГ «Ворзель». Наразі зібрано більше половини озимих зернових.  Всього намолочено 61,3 тонн зерна. У зв’язку з посушливими погодними умовами цього року господарство змушено розпочати збирання кукурудзи на силос. Вже заготовлено 177,2 тонн.
 
 
У ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» зібрано 27,7% площ озимої пшениці. Намолочено 145,8 тонн зерна з урожайністю 40,5 ц/га, що на 2,2 ц/га більше, ніж минулого року. У Заліщицькому агротехнічному коледжі ім. Є. Храпливого теж зібрано близько третини площ. Урожайність озимої пшениці 29 ц/га, ячменю – 25 ц/га. 
 
Василь Туринський,   
начальник відділу організаційної
діяльності НДГ та навчально-виробничої практики
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook