Михайло Марків з Тернопільщини обрав фах агронома і вступає до НУБіП

13 липня 2017 року

 Випускник Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого, уродженець Тернопільської області Михайло Марків вирішив вступати у НУБіП, аби здобути фах агронома. Чому він обрав Національний університет біоресурсів і природокористування України - наша з ним розмова.

 
- Чому ти обрав спеціальність «Виробництво і переробка продукції рослинництва»? 
 
- Про роботу агронома можна говорити багато, але скажу відверто, що це досить складна, захоплююча, відповідальна і разом з тим романтична професія. Агроном - це технолог у широкому розумінні. Тобто це і практик, і дослідник – універсальний працівник на сьогоднішній день. Компетентному агроному завжди раді в будь-якому господарстві. Це робота, на якій завжди навчаєшся новому.
 
- Які успіхи маєш в навчанні?
 
– Окрім відмінних оцінок, я беру активну участь у різних науково-дослідницьких гуртках, художній самодіяльності. Але найбільше намагаюсь, і думаю у мене це досить не погано виходить, проявляти себе під час навчальних практик у різних агропромислових підприємствах і фермерських господарствах, з якими тісно співпрацює наш коледж. Тому, що саме практика дає зрозуміти наскільки ти є «професіоналом своєї справи»… 
 
- Чому саме НУБіП?
 
– Рішення про те, що я буду після закінчення коледжу вступати в НУБіП України прийняв ще на 2-му курсі навчання в коледжі, коли побував на Дні університету. Тоді й переконувався, що це саме той навчальний заклад, де висококваліфіковані викладачі, сучасні методи навчання та високі перспективи подальшого працевлаштування. У НУБіП створенні прекрасні умови для самостійного вдосконалення знань у вільний від навчання час та хороші перспективи стажування закордоном. 
 
- Чи пов’язуєш своє майбутнє з агрономією?
 
– Звичайно, так. У майбутньому хочу займатись науковою діяльністю та вивести нові сорти селекції садових культур, а НУБіП України мені допоможе в цьому.
 
Розмовляла Ірина Костур 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook