Обсяги державного замовлення будуть приблизно на рівні минулого року, – відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук

7 липня 2017 року

     6 липня розпочалася вступна кампанія для майбутніх магістрів і найбільш гостро серед вступників стоїть питання обсягів державного замовлення. З ним ми і звернулися до відповідального секретаря приймальної комісії Віктора Шевчука.

  • Вікторе Миколайовичу, які ж обсяги державного замовлення у 2017 році для вступу в магістратуру?

Дійсно, найбільше запитань від вступників до приймальної комісії по кількості місць для навчання за державним замовленням. У цьому році змінилися підходи щодо визначення обсягів держзамовлення на підготовку магістрів. Наразі йде їх затвердження на державному рівні. Тому університет поки що не володіє цією інформацію. Як тільки показники кількості місць для навчання за державним замовленням будуть відомі, ми одразу їх оприлюднимо на офіційному сайті та стендах приймальної комісії.

  • Традиційно з року в рік держзамовлення змінюється в межах 5%. Можна орієнтуватися на минулорічні цифри?

Це дійсно так. Обсяги якщо і зміняться, порівняно з минулим роком, то не суттєво. Зменшення можливе лише по окремим спеціальностям до 10%. До речі, з кількістю місць державного замовлення у 2016 році вступники можуть ознайомитись за посиланням https://nubip.edu.ua/node/15978. Нагадаю: прийом документів в магістратуру завершується 28 липня. То ж ми чекаємо випускників бакалаврату в приймальній комісії.

Розмовляв Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook